Lounaspaikkoja rytinällä kiinni Lahden keskustassa

Viime viikkoina moni keskustan lounasravintola on pannut lapun luukulle. Osuuskauppa Hämeenmaan mukaan keskustan kehittäminen on menossa kaupallisten toimijoiden kannalta väärään suuntaan.

Timo Mäkelä
Ravintolan ikkunassa lappu, että ravintola on suljettu.
Juha-Petri Koponen / Yle

Lahden keskustan ravintolatarjonta on kaventunut viime viikkoina huomattavasti.

Vastikään Aleksanterinkadun alkupäässä ovensa sulkivat niin kiinalainen kuin kreikkalainen ravintola. Osuuskauppa Hämeenmaa on puolestaan laittanut kiinni espanjalaisen ravintola Toreron Rautatienkadulla.

Hämeenmaan majoitus- ja ravitsemuskaupan toimialajohtaja Timo Mäkelän mukaan Toreron konsepti tuli tiensä päähän ja tilalle on tulossa uudentyyppinen ravintola. Osittain syynä on myös S-ryhmän toisen ravintolan, Rosson, avautuminen uudestaan.

Mäkelä myöntää, että kilpailu ravintoloiden välillä on tällä hetkellä erittäin kovaa – varsinkin, kun keskustan rakennusurakat verottavat asiakkaita.

Mäkelää huolestuttaa suunnitelmat Aleksanterinkadun muuttumisesta yksisuuntaiseksi tai jopa pelkäksi kävelykaduksi.

– En pidä ajatuksia erityisen hyvinä enkä ainakaan sellaisina, että ne lisäisivät keskustan kaupallista vetovoimaa. Jos kulkeminen tehdään hankalaksi, ihmiset kulkevat muualta. Kaupallisilla palveluilla on taipumus menestyä siellä, missä ihmiset liikkuvat.