Kajaanin Taiteiden Yössä jokaiselle jotakin – paria tuhatta ihmistä odotetaan keskustaan

Perjantaina kolmatta kertaa peräkkäin järjestettävä Kajaanin Taiteiden Yö tarjoaa viime vuotta enemmän ohjelmaa. Raatihuoneentori toimii pääpaikkana tapahtumalle.

Kajaani
Markkinakansaa Kajaanin Raatihuoneentorilla
Hanne Kinnunen / Yle

Taiteiden Yön (siirryt toiseen palveluun) valmistelut ovat Kajaanin kaupunkikeskustayhdistyksen toiminnanjohtaja Miariikka Tervosen mukaan menneet hyvin. Kiitosta Tervonen antaa kaikille toimijoille ja esiintyjille aktiivisesta mukanaolosta.

– On ollut ilahduttavaa huomata, miten kaikki ovat olleet aktiivisia. On ollut ilo järjestää tapahtumaa, Tervonen kertoo.

Toimijoita on tänä vuonna yhtä paljon kuin viimekin vuonna, tosin tälle syksylle on luvassa enemmän ohjelmaa.

– Esimerkiksi Osuuskauppa Maakunnan bändikisa, viinitupa Maria P:n läsnäolo, Tanssii tavisten kanssa -yhteistanssi ja Kainuun Sanomien muotoilukilpailu ovat uusia asioita.

Viime vuonna väkeä paikalle saapui Miariikka Tervosen mukaan pari tuhatta. Nyt odotukset ovat samoissa luvuissa.

– Viime vuonna oli hieno sää ja tori oli koko ajan täynnä. Sellaista toivomme tällekin kertaa.

Kajaanilaiset ja kainuulaiset ovat yleensä aktiivisia osallistumaan, kun jotain järjestetään.

Miariikka Tervonen

Ohjelmaa kaikenikäsisille

Sään lisäksi yleisön määrään vaikuttaa monipuolinen ohjelma, sanoo Kajaanin kaupunkikeskustayhdistyksen toiminnanjohtaja Miariikka Tervonen.

– Ohjelmaa on lapsille, nuorille ja aikuisille. Kajaanilaiset ja kainuulaiset ovat yleensä aktiivisia osallistumaan, kun jotain järjestetään.

Osa keskustan myymälöistä pitää ovensa auki klo 21 saakka, mikä mahdollistaa ostosten teon elävän musiikin ja esitysten lomassa. Keskustassa on myös mahdollisuus myydä tuotteitaan vilttikirppiksellä.

Myös museot ovat avoinna Taiteiden Yön aikana ja Kajaanin kaupunginteatterissa on avoimia harjoituksia.