Vaasan hovioikeus hylkäsi syyttäjän valituksen museojohtajan tuomiosta

Vaasan hovioikeus on säilyttänyt entisen museojohtajan tuomion virka-aseman väärinkäytöstä ennallaan. Syyttäjä vaati hovissa kovempaa tuomiota.

kulttuuri
Entinen museonjohtaja Anne-Maj Salin käräjäoikeudessa 15.10.2013.
Entinen museonjohtaja Anne-Maj Salin käräjäoikeudessa 15.10.2013.Merja Siirilä / Yle

Kuntsin modernin taiteen museon ja Tikanojan taidekodin entisen museojohtaja Anne-Maj Salinin tuomio virka-aseman väärinkäytöstä on säilynyt ennallaan. Vaasan hovioikeus on hylännyt syyttäjän valituksen asiassa.

Pohjanmaan käräjäoikeus tuomitsi Salinin 600 euron sakkoihin ja hylkäsi kovemman syytteen virkavelvollisuuden rikkomisesta. Syyttäjä valitti tuomiosta hovioikeuteen.

Hovioikeus hyväksyi käräjäoikeuden tekemät tuomion perustelut. Osan Salinin toiminnasta hovioikeus katsoi käräjäoikeudesta poiketen tahalliseksi. Nämä vuosien 2008-2009 noin 1000 euron hankinnat, joista ei ollut toimitettu tositteita, olivat kuitenkin niin vähäisiä, että syyte virkavelvollisuuden rikkomisesta tuli hovioikeuden mukaan hylätä.

Salinin vaatimus oikeudenkäyntikulujen korvaamisesta hovioikeudessa hylättiin.

Salin toteaa itse lähettämässään tiedotteessa, että neljä vuotta kestänyt prosessi on nyt ohi, ja hän on huojentunut mutta myös surullinen julkisuuden riepottelusta. Salin tyytyy hovioikeuden tuomioon.

Hovioikeuden ratkaisuun voi hakea vielä valituslupaa korkeimmasta oikeudesta.

Artikkeliin lisätty Salinin kommentti kello 10:49.