Vouti myi Päijänteen mökkikylän runsaalla miljoonalla – velalliselta valitus: Kauppa alihintainen

Padasjoen Maakeskessä Päijänteen rannalla oleva konkurssiin mennyt mökkikylä on vaihtanut omistajaa. Ulosottovirasto on myynyt nettihuutokaupassa ison rantatilan suurimman tarjouksen jättäneelle espoolaiselle yrittäjälle.

Kuva: Päijät-Hämeen ulosottoviraston myyntiesite

Padasjoella Päijänteen rannalla oleva kymmenkunta mökkiä käsittävä kiinteistö on myyty hieman yli miljoonan euron kauppahinnalla espoolaiselle yrittäjälle.

Velallisen pankki käynnisti ulosottomenettelyn noin 30 hehtaarin laajuisesta maa-alueesta, jossa on Päijänteen rantaa noin 1,3 kilometriä.

Kihlakunnanvouti Petri Pitkänen Päijät-Hämeen ulosottovirastosta sanoo, että kauppahinta noin 1,1 miljoonaa euroa vastaa käypää arvoa. Myös päävelkojapankki on hyväksynyt tehdyn tarjouksen, Pitkänen sanoo.

Huutokauppa käytiin netissä. Kauppa ei ole saanut lainvoimaa, koska siitä on valitettu. Mökkikylä oli ollut pitkään jo myynnissä, mutta ilman tulosta.

Mökkikylän yrittäjä meni konkurssiin marraskuussa 2012. Velallinen katsoo, että vouti on myynyt ulosotossa kiinteistön alihintaan ja kaupasta on tehty valitus Päijät-Hämeen käräjäoikeuteen.

Velallisen  asiamies, asianajaja Hannu Viitanen sanoo, että mökkikylän kauppahinta on liian alhainen tilaan nähden.

Kiinteistöstä on tehty useampia arviokirjoja, joissa hinta on asettunut Viitasen mukaan 2,5 - 3 miljoonan euron seutuville. Asianajaja Viitanen sanoo, että käräjäoikeuden tehtäväksi jää arvioida onko hinta riittävä vai peruuntuuko kauppa.

Konkurssiin menneellä yrittäjällä on erilaisia velkoja usealle taholle. Huutokauppa ei kata kaikkia velkoja.

Editoitu velkojaosuutta 4.9.2014 kello 14.31.