Hyppää sisältöön

Bruce Springsteenin saksofonisti vetää loppuunmyydyn olohuonekeikan Turussa

Turkulainen Springsteen-fani innostui, kun hän sai tietää oman olohuoneensa tulleen valituksi E Street Bandiin kuuluvan muusikon keikkapaikaksi.

Jake Clemons (vas.) ja Jarkko Laitinen. Kuva on otettu Bruce Springsteenin keikan jälkeen Italiassa vuonna 2012 . Kuva: Annika Aaltonen

Bruce Springsteenia säestävän E Street Bandin saksofoninsoittaja Jake Clemons saapuu Turkuun osana syyskuun mittaista kotikeikkakiertuettaan. Hän esiintyy Jarkko Laitisen 78 neliön kokoisessa asunnossa 14. syyskuuta.

– Kun kuulin valinnasta, ensimmäinen tunne oli hämmennys, että tännekö hän tulee. Ensimmäiseksi mukaan pyydetyt kaverit luulivat, että minä huijaan. Kyllä he kuitenkin uskoivat, kun vain jatkoin vakuuttamista, Laitinen sanoo.

Keikkapaikkana toimivaan olohuoneeseen ahtautuu 50 lipunostajaa. Esiintyminen on loppuunmyyty.

Korkeat vaatimukset: tarpeeksi pysäköintipaikkoja ja naapurien hyväksyntä

Clemonsin kotikeikkakiertue ulottuu Suomen lisäksi Italiaan, Saksaan, Tanskaan, Belgiaan ja Alankomaihin. Turun lisäksi Clemons esiintyy Suomessa päivää aiemmin myös Tuusulassa. Keikkapaikat valikoitiin hakemusten perusteella. Laitinen ei tiedä, millä perusteella juuri hänen asuntonsa valikoitui sopivaksi.

En ole huolissani tuntemattomista ihmisistä, fanien keskuudessa vallitsee hyvä henki.

Bruce-fani Jarkko Laitinen

Vaatimustaso oli korkea: asuntoon pitää turvallisesti mahtua 40-70 henkilöä. Esiintymistilaksi kelpaa iso olohuone tai jokin muu sisätila, josta piti olla liitteenä kuva. Lähialueen vaatimuksiin kuului myös riittävä määrä pysäköintipaikkoja. Kotisivuillaan julkaisemassaan tiedotteessa (siirryt toiseen palveluun) Clemons myös huomauttaa, että naapurien pitää suhtautua esitykseen myötämielisesti.

– Olisi todella ikävää, jos joku soittaisi poliisit ylimääräisten autojen ja asuntoon saapuvien ihmisten vuoksi. Tätä ei kannata tehdä, jos asut pienessä asunnossa kireiden naapurien tai äreän isännöitsijän läheisyydessä, tiedotteessa sanotaan.

– Meillä on tarkat ohjeet siitä, mihin kuntoon paikka pitää esiintymistä varten laittaa. Sohvat pitää raahata pois ja kissat muuttavat tilapäisesti muualle, Laitinen kertoo.

Tuntemattomaan yleisöön pitää luottaa

Laitinen sai ensisijaisesti tarjota 20 euron hintaisia lippuja omille kavereilleen, mutta myymättä jääneet liput olivat kenen tahansa ostettavissa. Myöhemmin lippuja markkinoitiin suomalaisella Springsteen-fanifoorumilla, jonka kävijöille loput liput Laitisen mukaan todennäköisesti menivät.

Sohvat pitää raahata pois ja kissat muuttavat tilapäisesti muualle.

Bruce-fani Jarkko Laitinen

Jarkko Laitinen on intohimoinen Bruce Springsteen -fani, joka käy suosikkiartistinsa keikoilla aina, kun se on mahdollista. Olohuoneen seinällä roikkuu pari kehystettyä kuvaa muusikosta.

– Lapsuudesta asti olen kuunnellut paljon Springsteenin musiikkia ja sitten 2000-luvun alussa, kun pääsin ensimmäistä kertaa keikalle, niin innostus räjähti käsiin, hän sanoo.

Paikalle ilmestyvistä tuntemattomista Springsteen-faneista Jarkko Laitinen ei ole kuitenkaan huolissaan, sillä fanien keskuudessa vallitsee hyvä henki.

– Pelko siitä, että tavaroita lähtee kävelemään, on tietenkin olemassa, mutta en usko, että mitään pahaa tapahtuu. Foorumin jäsenten kanssa ollaan kuitenkin enemmän tai vähemmän perhettä. En näe mitään ongelmaa sen kanssa, etten tunne joitakin kävijöitä.

.
.