1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. urheilu

Superpesiksen mestaruustaisto on täyttä huutoa

Miesten Superpesiksen kausi huipentuu lauantaina alkavaan finaalitaistoon. Finaaleissa nähdään tuttu taistelupari, sillä Sotkamon Jymy ja Vimpelin Veto kohtaavat finaaleissa jo neljännen kerran perättäin. Jokaisella kerralla kirkkaimman mitalin on itselleen taistellut Jymy.

urheilu
Sotkamon Jymy tekee juoksun.
Katja Oittinen / Yle

Neljättä perättäistä Suomen mestaruuttaa hamuava Sotkamon Jymy on ehtinyt valmistautua finaaleihin jo viikon verran. Finaalivastus ratkesi tiistaina, kun Vimpelin Veto varmisti finaalipaikkansa voittamalla Joensuun Mailan otteluvoitoin 3–1.

– Tulos on oikeanmukainen siinä mielessä, että nyt finaaleissa on kesän kaksi parasta joukkuetta. Toki Joensuu pelasi hienosti ja oli lähellä loppuottelupaikkaa. Joensuukin olisi ollut kova vastus, mutta näkisin, että kesä huipentuu hienosti, kun kaksi parasta joukkuetta on tälläkin kertaa vastakkain, sanoo Sotkamon Jymyn kapteeni Jani Komulainen.

Runkosarjan voittanut Jymy kampesi itsensä finaaleihin suvereenilla esityksellä. Puolivälierissä jalkoihin jäi Kankaanpään Maila ja välierissä Hyvinkään Tahko. Jymyleirissä ei kuitenkaan uskota, että finaaleissa Vimpelin Vetoa vastaan nähdään samanlaista ylivoimaa.

– Tuskin nähdään, eikä meidän ajatus ole siinä nähdäänkö vai ei. Me lähdemme voittamaan. Tuleeko voitto sitten tiukan vai vähemmän tiukan kaavan mukaan, sillä ei ole väliä. Kaikki tekeminen tähtää yksittäisen tilanteen voittamiseen. Aika usein kentältä poistuu voittajana se, joka voittaa yksittäisiä tilanteita pelin sisällä, huomauttaa Jymyn päävalmentaja-pelinjohtaja Mikko Korhonen.

Sotkamoon kaivataan huutomyrskyä

Kapteeni Jani Komulaisen mukaan fysiikka on hyvässä kunnossa koko joukkueella, ja hän uskookin Jymyn olevan siinä hivenen edellä vastustajaa. Päävalmentaja-pelinjohtaja Mikko Korhonen puolestaan kertoo, että henkinen puoli korostuu pudotuspeleissä jokapäiväisessäkin tekemisessä sekä yksilö- että joukkuetasolla.

– Loppukaudesta varsinkin kokeneissa pelaajissa huomaa tietynlaisen taikauskoisuuden. Hommat tehdään entistä entistä tarkemmin ja rutiininomaisesti. Kenelläkään ei ole kiire pois ja hommat tehdään huolellisemmin ja maltilla, sattumukselle ei jätetä mitään sijaa.

Vimpelissä on siinä mielessä hienoa pelata, että siellä on ääntä ja huutoa. Toivon ja uskon, että Sotkamossa on samalla tavalla.

Jani Komulainen

Finaalit alkavat lauantaina Sotkamosta. Suomen mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa. Menestykseen tottuneelle sotkamolaisyleisölle Jymy-kapteenilla on toive, johon voisi ottaa mallia vaikkapa Susijengin kannatusjoukoista.

– Kaipaan valtavaa huutomyrskyä, se vaikeuttaisi selkeästi sisäpelijoukkuetta. Vimpelissä on siinä mielessä hienoa pelata, että siellä on ääntä ja huutoa. Toivon ja uskon, että Sotkamossa on samalla tavalla. Se hankaloittaa kyllä kaverinkin ottelua.

Lue seuraavaksi