1. yle.fi
  2. Uutiset

Kylpylässä pääsi sata vuotta sitten tärpättikaappiin tai potaskakylpyyn

Lappeenrannan Rauhan kylpylähotelli Holiday Clubin asiakkaat voivat tutustua alueen historiaan valokuvanäyttelyssä. Historianharrastajat ovat koonneet hotellin aulaan materiaaleja alueen toiminnasta yli sadan vuoden takaa. Rauhassa oli jo silloin kylpylä.

kulttuuri
Näyttely Holiday Club Saimaa Rauha historia

Lappeenrannan Rauhassa, Holiday Club Saimaan modernissa kylpylässä on polskittu jo kolme vuotta. Kylpyläalueen matkailuhistoria ulottuu kuitenkin yli sadan vuoden taakse.

Asiakkaat ovat kysyneet paljon alueen historiasta, joten hotellinjohtaja ja historian harrastaja Jussi Valtola päätti alkaa selvittämään asiaa paikallisten historian harrastajien kanssa.

Alueen pitkää matkailuhistoriaa paljastetaan nyt nykyisille vieraille valokuvanäyttelyssä. Kuvat kertovat tarinan yli sadan vuoden takaisesta kylpylähistoriasta, sairaalavaiheen läpi uudestaan kylpyläksi tulemisesta.

– Sata vuotta sitten kylpylässä ei ollut isoa allasosastoa. On löytynyt muun muassa vanhoja hoitohinnastoja ja niissä on samantyyppistä tarjontaa nyt kuin silloinkin. Hieronnat ja kylvyt ovat isossa osassa, mutta on siellä omituisia hoitojakin, kuten tärpättihuone, kertoo Valtola.

Lue seuraavaksi