1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Fitness-blogissa kiinnostaa tieteellisyys

Liikuntatieteiden tohtori Juha Hulmi kirjoittaa Lihastohtori-blogia tutkimustietoon nojaten. Tutkittu tieto kiinnostaa blogimaailmassa. Lihastohtorin blogilla on 50 000 seuraajaa kuukaudessa.

Kotimaan uutiset
Kuntosali
Mika Kanerva

Lihastohtori Juha Hulmi on kovakuntoinen mies.Blogissaan (siirryt toiseen palveluun)hän kuitenkin kuvailee itseään kukkakepiksi. Blogia silmäilemällä neuvoja löytyy rantakunnon saavuttamisesta, kiinteän pepun salaisuudesta ja oikeasta päiväunirytmistä.

– Blogissani on mukana ripaus huumoria. Jutuissa pitää olla viihteellisyytä ja pitää seurata mikä ihmisiä kiinnostaa. Asian pitää olla kuitenkin faktaan perustuvaa.

Lihastohtori työskentelee päivisin tutkijana Jyväskylän yliopistolla ja hyödyntää iltaisin tuloksia blogissaan.

–Liikuntabiologian laitoksella aloitimme blogin pitämisen alunperin ja innostuin ajatuksesta niin paljon, että lähdin soolouralle. Minulle blogin pitäminen on harrastus, joka tukee päivätyötäni ja päinvastoin. Se on vuoropuhelua. Suhtaudun tutkijan työhöni intohimoisesti ja blogin kautta saan palautetta siitä, mikä ihmisiä kiinnostaa, Juha Hulmi kertoo.

Esimerkin voimalla

Blogia seuraa kymmeniä tuhansia terveydestä ja hyvinvoinnista kiinnostuneita lukijoita. Terveys ja fitness ovat tämän ajan intoilun aiheita.

–Nyt on meneillään itseensä panostamisen kausi. Terveydestä ollaan hyvin kiinnostuneita ja ulkonäkökeskeisyyskin on pinnalla. Suuren informaation keskellä luotetteva tieto halutaan nopeasti esille, Lihastohtori jatkaa.

Lihastohtorin blogissa kiinnostaa juuri tieteellisyys. Myös esimerkin voima on tärkeää lukijoille.

–Jos olisin ravintoterapeutti enkä itse söisi terveellisesti, ei se olisi uskottavaa. Harrastan itse aktiivisesti urheilua, joten ei tässä neuvota muita pelkän teorian pohjalta.