Asiantuntija: Pyydä reilusti palkkaa työhaastattelussa

Työpaikkaa hakevalta kysytään usein palkkatoivetta. Summan suuruudessa ei kannata arastella. Työelämän asiantuntija sanoo, että liian alhainen palkkatoive voi antaa hakijasta jopa kuvan, ettei hän arvosta hakemaansa työtä.

Kotimaa
Asiointia TE-toimistoissa yritetään vähentää nykyisestä mm. verkkopalveluja kehittämällä.
YLE

Palkkatoiveen kirjaaminen työhakemukseen voi olla iso pähkinä purtavaksi työnhakijalle. Hakijalla ei välttämättä ole tietoa kiinnostusta herättäneen avoimen työpaikan palkkatasosta.

Työelämän tuntija, tohtori ja tietokirjailija Eeva-Leena Vaahtio kehottaa etukäteen selvittämään, mitä samantyyppisistä tehtävistä maksetaan yrityksessä, johon on hakemassa, tai jossain vastaavassa työpaikassa.

– Toiveen asettaminen on taitolaji. Olisi hyvä, että toive osuisi kohdalleen, mutta ei sen nyt ihan jetsulleen tarvitse mennä. Aina on neuvotteluvaraa, Vaahtio neuvoo.

Palkkatoiveen asettaminen on taitolaji.

työelämän asiantuntija, tietokirjailija Eeva-Leena Vaahtio

Suuri toive parempi kuin liian pieni

Asiantuntijan neuvo on hinnoitella itsensä työhakemuksessa mieluummin ylä- kuin alakanttiin. Liian alhainen palkkatoive saatetaan tulkita siten, ettei ihminen tunne alkuunkaan työn vaatimuksia tai ei tiedä, mistä työssä on kysymys.

– Siitä voi tulla jopa olo, ettei arvosta hakemaansa työtä. Mielestäni ei tarvitse pelätä, että työnantaja pistäisi hakemuksen sivuun liian korkean palkkatoiveen takia.

Julkisissa viroissa ja monissa töissä yksityiselläkin puolella työehtosopimukset sanelevat palkan alarajan. Joissakin tehtävissä on kuitenkin yksityistä neuvotteluvaraa ja joustavuutta ylöspäin. Useimmiten palkkatoivetta perätään johtotehtäviin haettaessa.

– Työnhaussa palkkatoiveista neuvotellaan etenkin silloin, kun hakija pyrkii keskijohtoon tai sitä korkeammille paikoille, Eeva-Leena Vaahtio sanoo.

Mielestäni sitä ei tarvitse pelätä, että työnantaja pistäisi hakemuksen sivuun liian korkean palkkatoiveen takia.

työelämän asiantuntija, tietokirjailija Eeva-Leena Vaahtio

Jos palkkatoive on tehtävän palkkaa pienempi?

Joskus voi ainakin teoriassa käydä niin, että työnhakijan palkkatoive on pienempi kuin työnantajan tehtävään kaavailema. Eeva-Leena Vaahtio ei usko, että työnantaja lähtisi tällaisessa tilanteessa suurentamaan palkkaa.

– Hiukan vaikea on kuvitella tilannetta, että työnantaja sanoisi, että kävisikö sinulle millään, että maksaisin sinulle tonnin enemmän tästä työstä, hän naurahtaa.

Vaahtio jättää kuitenkin hiukan ovea auki, jos kyseessä on nuori työnhakija, jolla voi olla vielä epätietoisuutta työmarkkinoiden pelisäännöistä.

– Kyllä viisas työnantaja myös voi neuvoa hakijaa palkkapyynnön suhteen.