Lahden kaupunginjohtaja MM-hiihdoista: "Olisi hyvä, jos kaikki kisatapahtumat järjestettäisiin samassa paikassa"

Lahden kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirta pitää tärkeänä, että hiihdon vuoden 2017 MM-kilpailut näkyvät myös Helsingissä. Kaikkien kilpailutapahtumien keskittäminen Lahteen selkeyttäisi kokonaisuutta.

urheilu
Lahden hiihtostadion
Tomi Hänninen

Vuoden 2017 MM-hiihtojen järjestäminen vain Lahdessa olisi kokonaisuuden kannalta järkevää, arvioi Lahden kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirta.

– Lahden kannalta olisi hyvä, jos kaikki kisatapahtumat järjestettäisiin samassa paikassa. Asiaa kuitenkin selvitellään vielä. Kansainvälisen hiihtoliitonkin toiveet otetaan tässä asiassa huomioon.

Myllyvirran mielestä on kuitenkin tärkeää, että helsinkiläiset ovat roolissa tai toisessa mukana kisajärjestelyissä. Alun perin kaavailtiin, että sprinttihiihdot järjestettäisiin Helsingissä.

– Sprinttihiihtojen järjestämispaikka ei ole ratkaisevan iso asia. Joka tapauksessa kilpailut tulevat saamaan sekä valtakunnallista että kansainvälistä näkyvyyttä.

Helsinki oli Myllyvirran sanojen mukaan ”kevyesti mukana” hakuprosessissa, mutta sprinttihiihtojen järjestämistä kaupungissa ei lyöty missään vaiheessa lukkoon.

– Sprintin järjestäminen Helsingin keskustassa olisi erittäin kallista, Myllyvirta muistuttaa.