Jenkkifutis palasi ryminällä Hämeenlinnaan

Reilu kolme vuotta sitten perustettu hämeenlinnalainen jenkkifutisseura Huskies on lyhyen historiansa aikana tehnyt vakuuttavaa jälkeä alasarjoissa. Lauantaina edessä on II-divisioonan finaaliottelu Rautamalja hankolaista Sun Cityä vastaan.

urheilu
Miehet pelaavat amerikkalaista jalkapalloa.
Anu Tiilikainen

Hämeenlinnassa on aiemmin pelattu amerikkalaista jalkapalloa AFT Tigers nimellä, mutta toiminta hiipui pikkuhiljaa alas. Nyt Huskies on herättänyt lajin kiinnostuksen uudelleen henkiin Hämeenlinnassa.

– Voi sanoa, että jenkkifutis tuli isolla ryminällä takaisin! Katsojakeskiarvomme on tähän mennessä yli 300 katsojaa. Näillä lukemilla olemme saaneet vahvistuksen sille, että toimintaa kannattaa jatkaa, iloitsee Hämeenlinna Huskiesin puheenjohtaja Teemu Lahti.

Jotta tuollaisiin katsojalukuihin amerikkalaisen jalkapallon kakkosdivisioona tasolla päästään, on tuotteen oltava kunnossa. Ottelutapahtumaan on panostettu ja joukkueeseen hankitut liigatason vahvistukset ovat tuoneet kentälle isoja onnistumisia.

– Kesä meni pelien osalta putkeen. Kymmenestä ottelusta voitimme yhdeksän. Tilastoja rumentaa yksi tappio Kuopiosta, mutta kuittasimme sen myöhemmin voittamalla heidät samassa ottelussa, missä varmistimme runkosarjan voiton. Kotikentällä olemme edelleen tappioitta, Teemu Lahti kertoo.

– Niclas Carpelan ja Teemu Kuusisto ovat tuoneet joukkueen pelaamiseen ja harjoitteluun ammattimaista tekemistä ja se näkyy meidän pelaajista. Kehitystä nuorella joukkueella on tapahtunut valtavasti.

Junioripuolelle tulossa ainutlaatuista yhteistyötä

Lauantaina Hämeenlinna Huskies pelaa II-divisioonan finaaliottelussa, Rautamaljassa, Hanko Sun Cityä vastaan. Otteluun pääseminen ja sen voittaminen on ollut hämeenlinnalaisten tavoite kauden alusta lähtien.

– Rautamaljan voittajaksi pääseminen tarkoittaa sitä, että on pystynyt pelaamaan tasaisimman kauden ja pystynyt parantamaan peliään syksyä kohti mentäessä. Voittaja nousee myös sarjaporrasta ylemmäs, mikä on ollut koko seuran tavoite tämän vuoden ajan.

– Viime kauden jälkeen meille tarjottiin mahdollisuutta nousta kabinetissa I-divisioonaan, mutta halusimme jäädä vielä vuoden ajaksi kehittämään toimintaamme sekä pelikentän että toimiston puolella, Hämeenlinna Huskiesin puheenjohtaja Teemu Lahti sanoo.

Vuodeksi alemmalle sarjatasolle jääminen kannatti, sillä Huskiesin toimintaan on saatu lisää lihaa luiden ympärille. Naisjoukkue on pelannut ensimmäisen sarjakautensa, cheerleader toimintaan on paljon tulijoita ja junioritoiminta käynnistetään vuoden etuajassa.

– Tässä tehdään ainutlaatuista yhteistyötä Suomessa. HPK:n -05 syntyneiden joukkue aloittaa jenkkifutisharjoittelun ensi torstaina. Pojat harjoittelevat talven ajan omien kiekkotreenien lisäksi amerikkalaisen jalkapallon perusasioita ja keväällä sitten kootaan halukkaista joukkue kasaan ja heille etsitään sarja mihin sitten pääsevät pelaamaan. Samalla pojille tulee mukava kesäharrastuskin, Teemu Lahti kertoo.

Rautamaljasta pelataan lauantaina 6.9. Hämeenlinnassa Kaurialan kentällä kello 16.00 alkaen.