Kymmeniä lukioikäisiä epäillään huumerikoksista Turussa

Kesällä paljastuneeseen huumerinkiin kuuluu mm. Katedralskolanin nykyisiä tai entisiä oppilaita, mutta myös muiden oppilaitosten nuoria.

Kannabiskasvi. Kuva: Yle

Lähes neljääkymmentä turkulaista nuorta epäillään huumerikoksesta. Kesällä käynnistyneessä tutkinnassa on epäiltynä mm. ruotsinkielisen lukion Katedralskolanin entisiä ja nykyisiä oppilaita.

Useimpien kohdalla kyseessä on kannabiksen käyttörikos, mutta poliisi on löytänyt myös ekstaasitabletteja. Asiasta kertoi ensimmäisenä Yle Åboland.

Katedralskolanissa on järjestetty vanhempainkokous, jonka yhteydessä poliisi kertoi asiasta. Vanhempainyhdistyksen puheenjohtajan mukaan monet vanhemmat ovat ottaneet tiedon järkyttyneinä vastaan.

Lounais-Suomen poliisi muistuttaa, että kyseisen tapauksen yhteydessä on tutkittuna myös muiden kuin Katedralskolanin oppilaita. Nuorimmat ovat 15-vuotiaita ja vanhimmat täysi-ikäisiä. Joukossa on sekä tyttöjä että poikia.

Täsmennetty kello 17:10. Poliisin mukaan tapaukseen liittyy myös muiden kuin Katedralskolanin oppilaita. Otsikosta lukiolainen-sana muutettu lukioikäinen-sanaksi, koska epäiltyinä on myös koulunsa päättäneitä.