1. yle.fi
  2. Uutiset

Tampereen Komediateatteri kokosi TV2:n suosikkisarjojen näyttelijät takaisin yhteen vuosikymmenten jälkeen

Tampereen Komediateatteri pyhittää ensi kevään ja kesän tamperelaisille tv-sarjoille. Teatteri houkutteli vanhoihin rooleihinsa Juhanaa ja Ullaa Tankki täyteen -sarjassa näytelleet Ilmari Saarelaisen ja Tuire Saleniuksen. Lavalle hyppäävät myös kaikki Kyllä isä osaa -sarjan keskusperheen alkuperäiset näyttelijät.

media
Näyttelijät istuvat sohvalla teatterinäyttämöllä
Yle / Anne Savin

Vuosikymmenten takaisten suosittujen tv-sarjojen näyttelijät palaavat vanhoihin rooleihinsa ensi vuonna Tampereen Komediateatterissa. Teatteri valitsi ensi kevään ja kesän teemaksi tamperelaisen tv-viihteen kunnioittamisen.

Tammikuun ensi-ilta on TV2:ssa esitetyn Kyllä isä osaa -sarjan innoittama komedia. Näytelmän rooleissa isänä, äitinä, Jussina ja Jonnana nähdään samat näyttelijät kuin aikanaan tv-sarjassa: Tom Lindholm, Tuija Ernamo, Jarno Jokinen ja Maiju Jokinen.

Näytelmä paljastaa perheen nykykuulumiset 20 vuotta tv-sarjan jälkeen. Komedian kirjoittaa alkuperäisen tv-sarjan käsikirjoittanut ja ohjannut Pekka Lepikkö ja ohjaa Panu Raipia.

Lavalla nähdään myös Komediateatterin lavoilta tuttu Jere Riihinen Jonnan puolisona Jukkana.

Kesällä lavalle tuodaan toinen tamperelaissarja Tankki täyteen. Myös siinä nähdään samoja näyttelijöitä kuin ensimmäisen kerran 1970-luvun lopussa esitetyssä sarjassa. Ilmari Saarelainen näyttelee Juhana Viléniä, 30-vuotiasta aikamiespoikaa, ja Tuire Salenius huoltamon kahvilan Ullaa.

– Tämä on taatusti viimeinen kerta, kun näihin rooleihin hyppäämme, Salenius ja Saarelainen sanovat Komediateatterin tiedotteessa.

Sulo Viléninä nähdään Aimo Räsänen, Emmi Viléninä Petra Karjalainen ja Reinikaisena Risto Korhonen.

Kyllä isä osaa -komedian ensi-ilta on 15. tammikuuta ja Tankki täyteen ensi-ilta 6. kesäkuuta.

Lue seuraavaksi