1. yle.fi
  2. Uutiset

Nuorta kultaseppää hirvitti aluksi – nyt sydän sykkii yrittäjäkavereille

Viisi vuotta sitten juuri kultasepäksi valmistunut Laura Nissi oli ison kynnyksen edessä. Suoraan koulun penkiltä hän oli vuokraamassa kivijalkakaupan ja verstaan Kokkolan ydinkeskustasta. Nuorta naista hirvitti: miten pystyisi pitämään kaikki langat käsissä, hoitamaan korujen valmistuksen ja sen lisäksi kaiken byrokratian ja markkinoinnin. Viiden vuoden kokemuksen jälkeen Laura Nissi on valmis jakamaan tietoa ja tukea kotikaupungin muille nuorille yrittäjille.

Kotimaan uutiset
Kultaseppä Laura Nissi verstaassaan Kokkolassa.
Kalle Niskala/ Yle

Laura Nissi huomasi heti yrittäjätaipaleensa alussa, että samanikäisten vertaistuki oli vähäistä, koska nuorten verkostoa ei Kokkolassa ollut. Hän liittyi Kokkolan Yrittäjiin ja Yrittäjänaisiin, joista toki tietoa ja kannustustusta sai.

– Aika suuresti olisin kuitenkin kaivannut sellaista verkostoa, jossa voi saada tukea samassa tilanteessa olevilta nuorilta yrittäjiltä, muistelee Laura Nissi.

Intohimo suunnitella, luoda uusia muotoja koruihin, hioa materiaaleja verstaalla, tehdä kaikki käsityönä ja pitää myymälää avoinna kahmaisee vuorokaudesta leijonanosan. Yksinyrittäjän aika on kortilla.

– Täytyy sanoa, että aika ei aina riitä kaikkeen. 24 tuntia vuorokaudessa on aika rajallinen määrä, mutta monesti on kyse vain priorisoinnista.

Koen niin, että jos sydämessään jotain oikeasti haluaa ja kokee asian tärkeäksi itselleen, niin kyllä se aika sieltä löytyy.

Laura Nissi

Yhden naisen voimin verstaalla häärivää Laura Nissiä ei viiden vuoden jälkeen enää hirvitä.

– Sitä on oppinut huomaamaan, että asioilla on tapana ratketa, Nissi hymyilee.

Nyt Kokkolan Yrittäjät virittää uutta toimintaa, vertaisverkostoa nuorille. Laura Nissi on siinä innolla mukana, ja on lähdössä vetämään toimintaa. Verkostoon on saatu jo toistakymmentä nuorta yrittäjää tai perheyrityksessä mukana olevaa nuorta. Tavoitteena on jakaa tietoa ja kokemuksia. Myös kouluille nuoret yrittäjät ovat valmiita menemään ja kertomaan yrittäjänuran alkuvaiheista.

Laura Nissi arvelee, että kortilla oleva aika riittää kuin riittääkin nuorten yrittäjien vertaisverkoston vetämiseen.

– Koen niin, että jos sydämessään jotain oikeasti haluaa ja kokee asian tärkeäksi itselleen, niin kyllä se aika sieltä löytyy.

Lue seuraavaksi