Kenkiä ja koruja kehitysmaiden naisten hyväksi

Naisten Pankin Oulun aluesolu tempaisee sunnuntaihin asti keräyksen merkeissä kehitymaiden naisten hyväksi. Viikon mittainen keräys on toteutettu yhteistyössä Oulun pääkirjaston kanssa. Lahjoitetut tavarat myydään kirpputorityyliin eteenpäin.

Naisten pankki
Korkokenkiä; korkkareita; kirpputori; kirppis
Naisten Pankki kerää koruja, korkkareita ja kasseja kehitysmaiden naisten tukemiseksi.Juha Hintsala / Yle Oulu

Naisten Pankin Oulun aluesolun järjestämä keräys on tuottanut tähän mennessä koruja ja korkokenkiä kehitysmaiden naisten tukemiseksi. Lahjoituksina tulevat tavarat myydään kirpputorityyliin syyskuun puolivälissä järjestettävässä tapahtumassa. Keräys on järjestetty yhteistyössä Oulun pääkirjaston kanssa. Lahjoituksia voi viedä kirjastoon sunnuntaihin 7. syyskuuta saakka.

Lahjoituksina on tullut esimerkiksi käärmeennahkaisia sekä vaaleanpunaisia korkokenkiä.

– Koruja on tullut esimerkiksi rannekoruja ja rintaneuloja. Ei mitään kauhean kallisarvoisia, mutta hauskan näköisiä, kertoo Oulun kaupunginkirjaston apulaisjohtaja Maija Saraste.

– Tämä hanke on kaikin tavoin sellainen, että se on kirjaston tavoitteiden mukainen, pohtii Maija Saraste.

Hän uskoo, että koko kirjastoväki sekä kirjaston asiakkaat pitävät keräystä hienona hankkeena. Vastaavanlainen tempaus järjestettiin viime keväänä.

Tukea kehitysmaiden naisille

Naisten Pankki kerää varoja naishankkeisiin kehitysmaissa ja erityisessä asemassa on naisten koulutus. Myös naisten yrittäjyys on teema mihin Naisten Pankissa keskitytään.

– Naisten Pankin keräämät varat menevät Kirkon Ulkomaanavun kautta kohteisiin. Meillä on siis hyvin luotettava kumppani, kertoo Aija Saari Naisten Pankin Oulun aluesolusta.

Tämän kertaisen keräyksen lahjoitukset myydään kirpputorityyliin Oulussa 14. päivä syyskuussa järjestettävässä seuraavassa isommassa tapahtumassa.

– Silloin järjestetään Oulussa Kävele Naiselle Ammatti -tapahtuma. Siellä pääsee ostamaan näitä aarteita, muistuttaa Aija Saari.

Naisten Pankin vapaaehtoistoiminnassa suurin osa on naisia, mutta miehetkin ovat tervetulleita mukaan. Työhön pääsee mukaan esimerkiksi Facebook-sivujen kautta.