1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. talous

Rauma lupaa: Yrityspuisto työllistää kohta yhtä paljon kuin telakka

Rauman kaupunginjohtaja lupaa uuden yrityspuiston työllistävän yhtä paljon ihmisiä kuin lopetettu STX:n telakka. Alueella toimii jo useita kymmeniä yrityksiä.

talous
Rauman teollisuuspuistossa hitsataan.
Jari Laasanen/ Yle

Rauman entisen telakan alueella sijaitsevan raskaan teollisuuden yrityspuiston työllistämistavoite on korkea. Rauman kaupunki uskoo, että yrityspuisto Seaside Industry Park työllistää ensi vuoden loppuun mennessä saman verran ihmisiä kuin STX:n telakka aikanaan.

– Täällä toimii nyt noin 30 yritystä. Vuokralaisia on 11 ja loput ovat sellaisia, jotka toimivat ajoittain täällä, Rauman kaupunginjohtaja Kari Koski kertoo.

Kaupunginjohtaja uskoo, että alueen yritykset työllistävät tämän vuoden loppuun mennessä yhtä paljon väkeä kuin STX:n telakka aikanaan. Rolls-Royce on palkaannut jo 90 henkeä.

– Nämä yritykset, jotka alueelle tulevat ovat kehittyviä yrityksiä, jotka varmasti laajentavat toimintaansa. Kun tavoite on kova, silloin se myöskin toteutuu.

Alueelle tulevat yritykset ovat pääsääntöisesti paljon tilaa vaativia isoja yrityksiä. Kari Koski lupaa, ettei tila lopu kesken.

– Rakennetaan lisää, jos tila tulee vastaan. Tässä on 43 hehtaariin vahva rakennusoikeus. Monta hallia pystytään vielä tekemään.

Lue seuraavaksi