Keuruu ja Multia selvittävät kuntarajansa Mänttä-Vilppulan kanssa

Keuruun, Multian ja Mänttä-Vilppulan kuntajakoselvitys liikahtaa muutaman viikon päästä eteenpäin. Tuolloin valitaan konsultti, joka tekee varsinaisen selvitystyön.

Multia
Keuruun keskusta.
Keuruun ja naapurikuntien kuntajakoselvitys etenee hyvää vauhtia. Tenho Tornberg / Yle

Keuruun, Multian ja Mänttä-Vilppulan kuntajakoselvitys ottaa ison harppauksen eteenpäin muutaman viikon kuluttua.

Kaikkiaan kuudelta eri konsulttiyhtiöltä on tähän mennessä saatu tarjoukset kuntajakoselvityksen tekemiseksi. Keuruun kaupunginjohtaja Timo Louna aikoo esittää yhtä konsulttia selvityksen kokoajaksi kolmen viikon kuluttua pidettävässä Keuruun kaupunginhallituksen kokouksessa.

Ensi vuoden puolelle ratkaisuun menevä sote-rakennelaki otetaan myöhemmin huomioon kuntajakoselvityksessä. Kuntajakoselvitys on jo hyvässä vauhdissa.

– Sen sijaan tämä sote-rakennelaki vielä antaa odottaa itseään. Sen jälkeen kun sote-rakennelaki on tullut voimaan, otamme sen huomioon ensi vuoden puolella osana meidän kuntajakoselvitystä. Mutta nyt tässä vielä odottelemme, että mitä sote-puolelta tulee, toteaa Keuruun kaupunginjohtaja Timo Louna.

Kaupunginjohtaja Louna antaa kritiikkiä kuntien toimintaan liittyvien lakien epäselvyydestä.

– Aikalailla eri aikataulussa tuntuvat menevän kuntiin liittyvät lainsäädännöt. Varsinkin kun on vielä soteenkin liittyen tilanne, että ensin ollaan säätämässä rakennelakia ja vasta ensi vuonna tulee käsityksiä rahoituksesta. Rahoitus on kaikkein tärkein asia, josta olisi pitänyt aloittaa koko keskustelu kuntauudistuksesta, sanoo Louna.

Lounan mukaan kuntien toiminnan rahoitus on yksi tärkeimmistä kysymyksista: miten sote rahoitetaan tai muu kuntien toiminnan rahoitus.

Keuruun ja Mänttä-Vilppulan valtuustot ja Multian kunnanvaltuusto päättävä kuntajaosta vuoden ensi vuoden lopulla.