Katutyöt myllertävät Jyväskylän keskustassa

Katutyöt haittaavat Jyväskylän keskusta-alueen liikennettä. Katutöitä tehdään parhaillaan Yliopistonkadulta Sepänkadun suuntaan. Lisäksi katutyöt haittaavat maanantaiaamusta alkaen Vapaudenkadulta Kalevankadun suuntaan kääntyvää risteystä, jossa oikealle kääntyminen on kielletty.

teiden kunnossapito
Kuva Väinönkadun alapäästä Kauppakulman kohdalta.
Katutyöt haittaavat Vapaudenkadulta Kalevankadun suuntaan kääntyvän risteyksen liikennettä.YLE Keski-Suomi / Antti Seppälä

Jyväskylän keskustassa meneillään olevat katutyöt aiheuttavat muutoksia liikennejärjestelyihin. Vapaudenkadun ja Kalevankadun risteyksen liikenteeessä on poikkeuksia tästä aamusta alkaen.

Poikkeusjärjestelyt johtuvat muun muassa siitä, että risteyksessä kaivetaan kadun alta käytöstä poistettava vesijohto. Muutokset koskevat esimerkiksi Vapaudenkadulta Kalevankadun kääntyvää risteystä, jossa oikealle kääntyminen on kielletty ja liikennevalot huputettu.

Katutyöt haittaavat liikennettä myös Yliopistonkadulta käännyttäessä Sepänkadun suuntaan. Oikea kaista on pois käytöstä eikä Yliopistonkadulta Väinönkadulle kääntyminen ole sallittu.

Jyväskylässä uusitaan keskustan pyöräteiden tuomia järjestelyjä. Lisäksi katukiveyksiä ja risteysaluetta uusitaan Väinönkadun ja Harjukadun risteyksessä. Lisäksi samaan aikaan Jyväskylän Energia saneeraa keskustan vesihuoltoverkostoa.

Katutyöt jatkuvat tämän vuoden lopulle asti Jyväskylän keskustassa. Muutoksia tulee myös bussireitteihin.