Koe uusi yle.fi

Ruokaa roskiin 23 kiloa nokkaa kohden, hävikkiä yritetään vähentää

Kodeissa heitetään ruokaa pois keskimäärin 23 kiloa henkeä kohden vuodessa. Ruokaa syydetään roskikseen 500 miljoonan euron arvosta.

Kotimaa
Ruokaa pöydässä
Pertti Lampinen / Yle

Tällä viikolla vietetään valtakunnallista Hävikkiviikkoa (siirryt toiseen palveluun). Kuluttajaliiton organisoimalla teemaviikolla järjestetään erilaisia tempauksia ja jaetaan tietoa ja vinkkejä ruokahävikin vähentämiseksi.

Pelkästään suomalaisissa kodeissa heitetään ruokaa pois keskimäärin 23 kiloa henkeä kohden vuodessa. Roskiin menee ruokaa 500 miljoonan euron arvosta.

Liitto muistuttaa, että roskiin päätyvä syömäkelpoinen ruoka kuormittaa ympäristöä ja nostaa kotitalouksien ruokamenoja.

Teemaviikko järjestetään nyt toisen kerran ja siihen osallistuu liiton lisäksi runsaasti eri yhteistyökumppaneita järjestöistä kauppoihin ja ravintola-alan toimijoita.

Yle.fi-etusivulla juuri nyt:

Kittilä

Mikä Kittilää oikein vaivaa?

Urheilu

LIVE: Leijonat avaa Venäjän EHT-turnauksen Prahasta

Uinti

Jenna Laukkanen ui EM-hopeaa – komea parannus Suomen ennätykseen

Työelämä

Yritys lennätti työntekijänsä viikoksi Balille

Työnteko aurinkorannoilta voi olla pian arkea, kun diginomadit murtavat työnteon tapoja