Venäjä uhkaa lentoyhtiöitä, jos pakotteita kiristetään

Venäjän pääministerin uhkaus kohdistuu suoraan mm. lentoyhtiö Finnairiin.

Vladimir Putin ja Dmitri Medvedev keskustelivat Putinin residenssissä, Novo-Ogarevossa Moskovan lähelle 8. syyskuuta. Kuva: Dmitry Asthakov / EPA

Venäjä saattaa sulkea ilmatilansa läntisiltä lentoyhtiöiltä, jos länsimaat kiristävät pakotteitaan Venäjää vastaan. Asiasta kertoi pääministeri Dmitri Medvedev sanomalehti Vedomostin haastattelussa.

Medvedev oli erityisen huolissaan mahdollisista pakotteista, jotka koskisivat Venäjän energia-alaa, tai uusista pakotteista finanssisektorille. Venäjä vastaisi pakotteisiin "epäsymmetrisesti", Medvedev uumoili.

– Lähdemme siitä tosiasiasta, että meillä on ystävälliset suhteet kumppaniemme kanssa, joten taivas Venäjän yllä on avoin lennoille. Mutta jos meitä rajoitetaan, on meidän vastattava, Medvedev lausui.

– Jos läntiset lentoyhtiöt joutuvat kiertämään ilmatilamme, voisi se johtaa monen nyt konkurssin partaalla horjuvan yhtiön kaatumiseen, Medvedev uhkasi.

EU-maat tarkkailevat jatkuvasti Itä-Ukrainan tilannetta. Maat ovat valmiit tiukentamaan pakotteitaan, jos Venäjän tukemat separatistit rikkovat perjantaina alkanutta tulitaukoa.