1. yle.fi
  2. Uutiset

Suden raatelema hirvikoira kuoli

Hirvenhaukkukoulutuksessa ollut hirvikoira joutui suden raatelemaksi Sotinpurolla Nurmeksessa. Koira menehtyi vammoihinsa. Syksyllä sudet ovat tappaneet kymmenkunta koiraa Suomessa. Pohjois-Karjalassa kyseessä oli toinen tapaus.

Kotimaan uutiset

Jämtlanninpystykorva joutui suden raatelemaksi hirvenhaukkukoulutuksen yhteydessä Nurmeksen Sotinpurolla. Tapahtuma sattui sunnuntaina aamupäivällä.

Koira vietiin eläinlääkäriin hoidettavaksi, mutta eläin menehtyi vammoihinsa.

– Kävin paikalla noin tunti tapahtuman jälkeen, ja vaikuttaa siltä että koiran kimpussa on ollut useampi susi, Metsästäjäliiton Pohjois-Karjalan piirin puheenjohtaja Markku Kejonen kertoo.

Sudet ovat tappaneet kymmenkunta koiraa kuluvan syksyn aikana koko maassa. Riistapäällikkö Juha Kuittisen mukaan Pohjois-Karjalassa samaan aikaan suden suuhun on mennyt kaksi metsästyskoiraa.

Koiria kun pidetään vapaana, niin se mahdollisuus on aina olemassa, että siellä törmää susiin. 

Juha Kuittinen

– Karhunmetsästyksen aloituspäivänä Lieksan Nurmijärvellä sudet tappoivat jämtlanninpystykorvan ja nyt tämä sunnuntainen tapaus Sotinpurolta. Koiria kun pidetään vapaana, niin se mahdollisuus on aina olemassa, että siellä törmää susiin, Juha Kuittinen toteaa.

Maakunnan tulevan talven susikanta selviää vasta lumentulon aikoihin.

– Kanta on ollut 30-40 suden tienoilla. Havaintoja on siitä, että maakuntaan on syntynyt pentueita. Mutta vielä on ennenaikaista puhua luvuista, Kuittinen toteaa. KORJATTU 8.9.2014 klo 13:15 Kuittisen siteerausta koskien menetettyjä koiria

Lue seuraavaksi