Johtava ruotsidemokraatti viljeli rasismia nimettömänä

"Arabeilla on väkivaltaisemmat geenit", ruotsidemokraattien poliitikko kirjoitti salanimen suojissa.

Ulkomaat

Ruotsissa maahanmuuton supistamista vaativa ruotsidemokraatit on jälleen rasismikohun kohteena, kun kunnallis- ja valtiopäivävaaleihin on vajaa viikko aikaa. Expressen-lehti paljastaa ruotsidemokraattien merkittävän tukholmalaisen poliitikon kirjoittaneen rasistisia kommentteja internetiin salanimen suojissa. Kyseessä on Christoffer Dulny, joka on puolueen entinen lehdistövastaava ja nykyinen ykkösehdokas Tukholmassa.

Dulny oli luonut anonyymin tilin muun muassa maahanmuuttokriittiselle Avpixlad-sivustolle. Useissa kirjoituksissaan hän puhuu vihamielisesti muslimeista, romaneista ja maahanmuuttajista. Eräässä kommentissa hän sanoo maahanmuuttajien olevan kovimpia valehtelemaan, manipuloimaan ja huijaamaan. Toisessa hän kirjoittaa, että arabeilla on muita väkivaltaisemmat geenit.

Hän on Expressenin mukaan myös antanut eri sivustoille vihjeitä rikoksista ja maahanmuuttajarikollisista. Maanantaina Dulny myönsi kirjoittaneensa ainakin osan uutisoiduista kommenteista.

Ruotsidemokraateista viestitettiin, että asiaa käydään nyt Dulnyn kanssa läpi. Puolueen puheenjohtaja Jimmie Åkesson on aiemmin linjannut, että puolueessa on nollatoleranssi rasismin suhteen. Kuluneen parlamenttikauden aikana puolueesta on joutunut eroamaan yksittäisiä poliitikkoja rasismipaljastusten vuoksi.