Wasa Royals puntaroi nyt Vaahteraliigan plussat ja miinukset

Amerikkalaisen jalkapallon I-divisioonan voittaja Wasa Royalsille aukeaa voiton myötä mahdollisuus pelata ensi kaudella Vaahteraliigassa. Kahden sarjan nousu kahdessa vuodessa olisi taloudellisesti ja pelillisesti suuri ponnistus seuralle. Syyskuun aikana tulevasta sarjasta on kuitenkin päätettävä.

urheilu

Amerikkalaisen jalkapallon I-divisioonan voittaja Wasa Royals on nyt syyskuussa kovan päätöksen edessä: käyttääkö voiton tarjoama mahdollisuus nousta pelaamaan Vaahteraliigaan vai jäädäkö ensi kaudeksikin I-divisioonaan.

– Nyt mietitään hetki, mutta tiistaina ja keskiviikkona minun pitää alkaa painaa töitä ensi kautta varten kartoittamalla, ketkä pelaajista jatkavat ensi kauden, olisiko pelaajia tulossa muualta ja mitkä ovat seuran taloudelliset realiteetit sekä liigassa että I-divisioonassa pelaamiseen, listaa tehtäviään Wasa Royalsin päävalmentaja Seppo Evwaraye Spagettimaljan voiton jälkeisenä päivänä.

Tunteella ja järjellä

Wasa Royalsille aukeaa I-divisioonan voiton myötä mahdollisuus nousta Vaahteraliigaan. Päätös liigaan hakeutumisesta on kuitenkin tehtävä jo syyskuun aikana ja kaikki sen vaikutukset punnittava.

– Lähteä nyt tälläisen mestaruushuuman perään tekemään isoja päätöksiä ensi vuodesta, on haastavaa. Varsinkin, kun minulla ei ole tänä aamuna soinut puhelin ja kukaan yritysjohtaja ei ole luvannut, että tukee meitä x-määrällä euroja, Seppo Evwaraye sanoo.

– Jos päätös pitäisi tehdä vasta joulukuussa, meillä olisi koko syksy aikaa kartoittaa tilannetta.

Seppo Evwarayen arvion mukaan Wasa Royalsin hallitus kokoustaa 21. päivä syyskuuta pohtimaan tilannetta, mutta lopulliset päätökset ensi vuodesta lykätään niin lähelle kuun vaihdetta kuin mahdollista.

– On mietittävä, saammeko niin paljon tukijoita Vaasan alueelta, että voimme pelata liigassa. Kakkosesta kun noustiin Ykköseen, raavittiin kasaan noin 30 000 euroa. Taloudellinen hyppy Ykkösestä Vaahteraliigaan on vielä 30000-40 000 euroa lisaä. Ne ovat rajuja muutoksia kahdessa vuodessa, Evwaraye sanoo.

Kahden sarjan nousu on päävalmentajan mukaan iso hyppy myös pelillisesti.

– En sano, että se on mahdotonta, mutta tulee vaatimaan myös kovia ponnisteluja, Evwaraye miettii.

Vaahteraliigalle juu tai ei

Wasa Royalsin Vaahteraligassa pelaaminen on siis pohdinnassa. Päätökset on tehtävä lokakuun alkuun mennessä.

– On mahdollista, että jäädään divisioonaan, mutta nousullekaan ei voi sanoa ei, Seppo Evwaraye miettii.

– Nousumahdollisuus tarjoutuu vain voittajalle. Jos jäämme divariin ensi vuodeksi, emmekä voita sitä, olemme pakotettuja jäämään sinne kolmanneksikin vuodeksi. Jos emme sitten nousekaan, saammeko pidettyä yllä Vaasassa nyt vallalla olevaa amerikkalaisen jalkapallon buumia, Evwaraye sanoo.

– Ei haluaisi joutua tulevaisuudessa arvailemaan, mitä olisi tapahtunut jos nyt olisi noustu.