Piispat uudistuskokouksessa Lappeenrannassa

Tämänvuotinen piispainkokous ottaa kantaa moniin tärkeisiin asioihin, joilla Suomen luterilaista kirkkoa tuodaan 2010-luvulle.

Kotimaa
piispainkokous Lappeenrannassa
Yle

Suomen evankelis-luterilaisen kirkon piispat pohtivat tänään ja huomenna Lappeenrannassa mm. uusperheiden huomioimista vihkikaavassa. Kirkolliskokouksen käsikirjavaliokunta on pyytänyt piispoilta lausuntoa aloitteeseen uusperheiden lasten huomioimisesta vihkikaavassa.

Nyt eletään monella tavalla murrosaikoja Suomen luterilaisen kirkon historiassa.

Jyri Komulainen

Piispainkokouksen pääsihteeri Jyri Komulaisen mukaan Suomessa on tapahtunut suuria yhteiskunnallisia muutoksia, jotka näkyvät perhe-elämässä, mutta myös monissa muissa asioissa. Mm. siinä miten ihmiset ajattelevat uskonnosta ja minkätyyppistä kirkkoa he haluavat. Näihin muutoksiin täytyy myös kirkon reagoida.

– Tämä kaikki on jännittävää, sillä nyt eletään monella tavalla murrosaikoja Suomen luterilaisen kirkon historiassa. Nyt tehtävien päätösten pitää jotenkin yhdistää perinne, mutta olla myös tässä päivässä, 2010-luvulla, Komulainen sanoo.

Tämänkertainen piispainkokous ottaa myös kantaa seurakuntien tulevaisuuteen. Piispainkokous valmistelee lausuntoa seurakuntien rakenneuudistuksesta, eli siitä miten seurakunnat tulevaisuudessa jäsentyvät mahdollisesti seurakuntayhtymiin kaikkialla Suomessa.

Piispainkokous on yksi luterilaisen kirkon päätöksentekoelin, johon kuuluvat kaikki piispat ja yksi pappi jokaisesta hiippakunnasta. Siinä on kaikkiaan kaksikymmentä jäsentä. Piispainkokous kokoontuu neljä kertaa vuodessa.