Mika Ronkaisen dokumentti Laulu koti-ikävästä Prix Europa -ehdokkaaksi

Oululaisen Mika Ronkaisen dokumentti on ainoa suomalainen dokumenttielokuva, joka on ehdolla tämänvuotisella Prix Europa -festivaalilla.

Laulu Koti-ikävästä on Mika Ronkaisen dokumenttielokuva, jossa Kai ja hänen isänsä Tauno ajavat Oulusta Göteborgiin, missä he asuivat Kain lapsuudessa 70-luvulla. Kuva: Klaffi Productions

Mika Ronkaisen ohjaama, muun muassa Jussi-palkittu dokumenttielokuva Laulu koti-ikävästä on valittu Prix Europa -ehdokkaaksi ainoana suomalaisena dokumenttielokuvana.

Yleisradioliitto EBU:n Prix Europa -festivaali järjestetään Berliinissä lokakuussa. Festivaaliin osallistuu tuhatkunta alan asiantuntijaa ympäri maailmaa.

Tämän vuoden festivaaliin on tulossa yli 650 tuotantoa 35 maasta. Palkinnot jaetaan Berliinissä lokakuun 24.päivä.

Ronkaisen matkakertomus on saanut Jussi-palkinnon lisäksi palkinnot muun muassa Göteborgin ja Tampereen elokuvajuhlilla. Elokuva on Klaffi Tuotantojen ja Ylen yhteistuotanto.

Kilpailuun on kutsuttu lisäksi muita suomalaisia tuotantoja, muun muassa Maarit Lallin elokuvaan perustuva tv-sarja Kohta 18, ajankohtaisohjelma Kasvot Syyrian sodalle sekä online-projekti Me tiedämme missä asut.