Lentoemännät valmiita palaamaan neuvottelupöytään Finnairin kanssa – "Pakkohan tässä on sopuun uskoa"

Lentoemäntiä ja stuertteja edustava SLSY korostaa, että Finnairin on joustettava säästötarjouksestaan, koska ulkoistuksia on jo tehty.

talous
Lentoemäntä työssään.
Martti Kainulainen / Lehtikuva

Suomen Lentoemäntä- ja Stuerttiyhdistys SLSY on valmis palaamaan neuvottelupöytään Finnairin kanssa. Matkustamohenkilökuntaa edustava SLSY ei kuitenkaan ole edelleenkään valmis hyväksymään Finnairin viime keväänä tekemää tarjousta sellaisenaan.

Finnairin operatiivinen johtaja Ville Iho sanoi eilen Yle Uutisten haastattelussa, että matkustamohenkilökunnalle tehty säästötarjous on edelleen voimassa, lukuun ottamatta niitä reittejä, joiden ulkoistamisesta on jo tehty sopimus norjalaisen miehistöpalveluyrityksen kanssa.

– SLSY on totta kai valmis neuvottelemaan, kunhan kyseessä on oikeasti aidot neuvottelut eikä ainoastaan vastapuolen sanelu, sanoo SLSY:n sopimussihteeri Anu Hietala.

Finnairin viime keväänä tekemässä tarjouksessa lentoemänniltä vaadittiin 18 miljoonan euron vuosittaisia säästöjä. Lentoemännät olisivat olleet valmiita 12 miljoonaan. Hietala huomauttaa, että Finnair säästää nyt joka tapauksessa norjalaisfirmalle ulkoistamillaan Hongkongin ja Singaporen reiteillä.

– Eihän silloin se 18 miljoonaa, mitä meiltä vaaditaan voi pysyä samana, vaan neuvottelut täytyisi aloittaa uudestaan.

Hietalan mukaan SLSY ei ole ollut Finnairiin yhteydessä neuvottelujen uudelleen aloittamisesta.

– Pakkohan tässä on sopuun uskoa...olisihan se äärimmäisen surullista jos se näin menisi, Hietala lisää.