1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Verijälkitutkijan todistus Ulvilan surmassa: Ulkopuolista tekijää ei voinut olla

Ulvilan surman hovioikeuskäsittelyssä tänään todistanut verijälkitutkija tyrmää Anneli Auerin kertomuksen ulkopuolisesta tekijästä. Hän tyrmäsi Auerin tarinan myös vuonna 2009, jolloin Auer itse tunnusti surmanneensa miehensä Ulvilassa.

Tänään oikeudessa esiintynyt kokenut verijälkitutkija perustelee näkemyksiään pääasiassa paidalla, joka oli Anneli Auerin päällä poliisien tultua paikalle surmataloon. Todistajan mukaan paidan olisi pitänyt olla huomattavasti verisempi, mikäli se olisi ollut Auerin päällä surman tapahtumisen aikana.

Paidassa ei kuitenkaan ollut edes lasia. Se kertoo todistajan mukaan siitä, että Auerin aiemmin kuvaama tilanne ulkopuolisesta tekijästä ja oven lasinpalasten lentämisestä ei voi pitää paikkaansa.

Todistaja sanookin, että Auerin on pitänyt tehdä surmatyö jonkinlainen suojavaatetus päällä. Todistajan mukaan kyseessä on voinut olla esimerkiksi kylpytakki. - Surmatyön jälkeen Auerin on pitänyt hävittää kylpytakki ja vaihtaa toinen paita, todistaja sanoi tänään oikeudessa.

Väitteeseen sopivaa kylpytakkia surmatalosta ei ole löytynyt.

Todistajan mukaan Auerin jalkaterän päällä olleet kaksi veripisaraa ovat tulleet hänen kädessään olleesta verisestä surmavälineestä.

Puolustus kyseenalaisti oikeudessa todistajan pätevyyden. Puolustuksen kutsuma KRP:n verijälkitutkija todistaa oikeudessa huomenna.