1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Maavoimien komentaja: Varuskuntien lakkautukset viedään päätökseen

Kenraaliluutnantti Seppo Toivonen ei usko, että varuskuntien lakkauttamista pitäisi harkita uudelleen. Hänen mukaansa tehdyt ratkaisut vastaavat puolustusvoimien lähitulevaisuuden tarpeita.

Kotimaan uutiset
Maavoimien komentaja Seppo Toivonen vierailee Hämeen varuskunnassa.
Tuija Veirto / Yle

Puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Jussi Niinistö on esittänyt, että varuskuntien lakkauttamisia pitäisi harkita uudelleen. Maavoimien komentajalta esitys ei saa vastakaikua.

– Puolustusvoimain uudistuksen osalta päätökset on tehty ja ne toteutetaan tämän vuoden aikana. Ainahan maailma kehittyy ja muuttuu, mutta tämän uudistuksen ratkaisut viedään tällaisenaan päätökseen, kenraaliluutnantti Seppo Toivonen muotoilee.

Keskustelunavaukset ovat tarpeellisia, mutta nämä ratkaisut vastaavat puolustusvoimien lähitulevaisuuden tarpeita.

Seppo Toivonen

– Tällaiset keskustelunavaukset ovat tarpeellisia, mutta nämä ratkaisut vastaavat puolustusvoimien lähitulevaisuuden tarpeita.

Toivonen nimettiin maavoimien komentajaksi kesäkuun lopussa. Hän teki tarkastuksen Hämeen rykmentissä tiistaina. Tarkastuskäynnin aikana käsiteltiin muun muassa puolustusvoimauudistuksen toteutumista.

– Tänään on ollut erinomainen keskustelu siitä, miten loppuvuotta kohti mennään. Hyvin edetään ja tämä vaativa tehtävä saadaan vietyä kunnialla loppuun, Toivonen arvioi.

– Osaamista ja kalustoa siirtyy useampaan joukko-osastoon ja siitä on selkeät suunnitelmat.

Lue seuraavaksi