1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ruokafestivaalit

Työkaverusten luovuus synnytti voittaja-annoksen

Meri-Lapin ruokamessujen yhteydessä järjestetty lähiruokakilpailu Villiä taidetta lautasella on ratkennut ja voiton vei kemiläisen ravintola Sataman Tähden annos.

Ruokafestivaalit
Villiä ruokaa lautasella
Annuka Ovaska

Annuka Ovaskan ja Taneli Raudaskosken voitokas annos koostuu paikallisen teurastamon toimittamasta naudan ulkofileestä ja metsäsienistä. Syötävillä kukilla koristeltu annos on kuorrutettu mustikkaisella kastikeella.

– Olin käynyt juuri metsässä, josta poimin mustikoita ja rouskuja ja siitä se ajatus oikeastaan lähti, kertoo Annuka Ovaska.

Messusihteeri Elina Stoor kertoo, että Ovaskan ja Raudaskosken annos vei voiton ylivoimaisella äänivyöryllä.

– Heidän annoksensa oli ihastuttanut eniten paitsi facebook-äänestäjiä, mutta myös messuilla lippuäänestykseen osallistuneet arvioivat annoksen kauneimmaksi, Stoor sanoo.

Meri-Lapin ruokamessuilla kävi tänä vuonna kahden päivän aikana 4600 vierasta. Messut pidettiin 10. kertaa Keminmaassa Pohjanranna tilalla.

Lue seuraavaksi