Avoin toimituskokous tänään: Kenet haluat nähdä A2 Koulukiusaamis-illassa?

Ajankohtaisen kakkosen seuraava keskusteluilta pureutuu koulukiusaamiseen. Miksi joku kiusaa, miksi toinen ei puolusta heikompaa? Olisiko juuri nyt oikea aika pyytää anteeksi, sekä kiusaamista että puuttumattomuutta?

Kuva: Yle

Mitä konkreettista sinun mielestäsi pitää tehdä kiusaamisen vähentämiseksi? Kenet haluat nähdä mukana Ajankohtaisen kakkosen Koulukiusaamis-illassa? Avoin toimituskokous avautuu klo 13.00 osoitteessa yle.fi/a2-ilta.

– Koulukiusaaminen on aina ajankohtainen aihe, joka koskettaa melkein jokaista. Käsi ylös, joka on joskus kiusannut tai seurannut sivusta kun toista kiusataan – harvassa ovat ne, joiden käsi ei nouse,  pohtii Koulukiusaamis-illan toimitussihteeri Pasi Toivonen.

A2 Koulukiusaamis-illan valmisteluissa ovat mukana myös Ylen uutisluokkien oppilaat. Uutisluokka-projektia vetävä Hanna Visala kertoo, että nuoria puhuttaa parhaillaan erityisesti nettikiusaaminen.

– Kiusaaminen jatkuu monella oppilaalla koulusta kotiin, koska verkko on uusi kiusaamisen paikka. Nettikiusaamista ei pääse pakoon edes koulua vaihtamalla, sanoo Visala.

A2 Koulukiusaamis-ilta tarjoaa myös mahdollisuuden pyytää anteeksi, sekä sitä että on kiusannut että sitä jos on katsonut sivusta toisen kiusaamista.

– Otamme kopin hienosta #kutsumua-kampanjasta, laajennamme näkökulmaa kiusaajien ja sivustakatsojien puolelle. Kouluaikoina tehdyt teot tai tekemättömyydet painavat monia ihmisiä, A2 Koulukiusaamis-ilta kannustaa pyytämään anteeksi. Rakennamme verkkoon paikan, jossa anteeksipyyntönsä voi esittää, työnimellä #anteeksi. Sen julkaisemme noin viikkoa ennen A2 Koulukiusaamis-iltaa, Toivonen kertoo.

A2 Koulukiusaamis-illan avoin toimituskokouschat torstaina 11.9. klo 13–14 osoitteessa yle.fi/a2-ilta