Halal-lihakauppias tuomittiin törkeistä talousrikoksista

Halal-lihaa Harjavallassa ja Hämeenlinnassa myynyt mies jätti veroja maksamatta ja tositteita kirjaamatta kirjanpitoon. Tuomio on vuosi ehdollista vankeutta.

Kotimaa
Halal-lihaa Idän Basaarin lihatiskillä
Halal-lihaa tiskillä.Devy Nagalingam / Yle

Satakunnassa ja Hämeessä toiminut lihakauppias on saanut vankeusrangaistuksen useista talousrikoksista Satakunnan käräjäoikeudessa. Rikokset tapahtuivat vuosina 2006–2010.

Mies myi halal-lihaa Hämeenlinnassa ja Harjavallassa. Hän jätti tositteita kirjaamatta kirjanpitoon, veroja maksamatta ja nosti rahaa yhtiöstä itselleen aiheuttaen vahinkoa velkojille.

Vuosi vankeutta

Mies tuomittiin vuodeksi ehdolliseen vankeuteen ja liiketoimintakieltoon. Rangaistus tuli törkeästä kirjanpitorikoksesta, törkeästä veropetoksesta ja törkeästä velallisen epärehellisyydestä. Sen sijaan syyte törkeästä petoksesta hylättiin.

Halal-lihakauppias joutuu myös maksamaan korvauksia yli 140 000 euroa. Vahinkoa kärsineitä osapuolia oikeudenkäynnissä oli kymmeniä.

Syytteessä oli myös miehen liikekumppani. Tämä sai viiden kuukauden ehdollisen vankeustuomion törkeästä kirjanpitorikoksesta ja liiketoimintakiellon.

Tuomiosta voi valittaa eikä se vielä ole lainvoimainen.