Hyppää sisältöön

Burger King yrittää haastaa Hesburgerin kotikentällä Turun keskustassa

Pikaruokaketju Burger King avasi ensimmäisen ravintolansa Turkuun keskiviikkona. Hesburgerin perustaja Heikki Salmela ei pidä Burger Kingiä uhkana Turun yli 20 Hesburger-ravintolalle. McDonald's-ketjulla on Turussa kaksi ravintolaa.

Kuva: Joonas Alanne / Yle

Pikaruokaketju Burger King pyrkii Turun hampurilaismarkkinoille. Ketju avasi ensimmäisen ravintolansa Turkuun keskiviikkona.

Turun hampurilaisravintolabisnestä noin parillakymmenellä ravintolallaan hallitseva Hesburger ei pidä Burger Kingin tuloa Kauppatorin laidalle uhkana.

– Periaatteessa Burger Kingin tuleminen markkinoille on positiivinen asia, koska se lisää asiakkaiden mahdollisuuksia vaihteluun. Suurin kilpailija meille on kotijääkaappi, Hesburgerin perustaja Heikki Salmela sanoo.

McDonald's ei pidä kilpailua Turussa poikkeuksellisen kovana

McDonald's-ketjulla on Turussa tällä hetkellä kaksi ravintolaa. Kumpikaan niistä ei ole aivan ydinkeskustassa. Viestintäjohtaja Heli Ryhänen arvioi McDonald'sin tulevaisuutta Turussa varovaisesti.

– Kartoitamme jatkuvasti eri liikepaikkoja ja vaihtoehtoja. Jos joku hyvä tilaisuus tarjoutuu, niin liikepaikan potentiaali ja sen kannattavuus pitkällä tähtäimellä arvioidaan, Ryhänen sanoo.

Hän ei pidä hampurilaisravintola-alan kilpailua Turussa poikkeuksellisen kovana.

– Hampurilaisravintola-alalla on melkein kaikkialla Suomessa kova kilpailu. Turku on hyvä iso kaupunki ja hyvä markkina-alue myös meille, Ryhänen sanoo.

Juttua korjattu 15.9.2014 klo 10.00: Hesburgereita on Turussa 21.