Tabletteja tableteilla – reseptin saa kotisohvalta

Rauma aikoo alkaa tarjota lääkärin ja terveydenhoitajan vastaanottoa tablettiyhteyden välityksellä. Palvelu alkaa kokeiluna syksyllä ja laajenee todennäköisesti ensi vuonna.

terveys
Nuori mies käyttää tablettitietokonetta.
Mikko Kuusisalo / Yle

Raumalla pääsee jatkossa lääkärin vastaanotolle tabletilla avulla eli netin ja kuvapuheluiden välityksellä.

Kokeilu alkaa syksyllä kotihoidossa, mutta se laajenee todennäköisesti koskemaan normaaleja lääkärin ja terveydenhoitajan vastaanottoja jo ensi vuonna. Rauman sosiaali- ja terveysjohtaja Antti Parpo sanoo, että palvelulle on todennäköisesti runsaasti kysyntää.

– Tämä on tulevaisuutta tai oikeastaan nykypäivää. Palvelua voi käyttää monenlaisissa sairauksissa, kuten vaikkapa ihotaudeissa, ja miksei siinä voisi kurkkuaankin näyttää. Aloitetaan yksinkertaisesta ja mennään eteenpäin, Parpo sanoo.

Rauma kehityksen kärjessä

Yhteistyössä Rauman kanssa palvelua on suunnitellut kuntien ja sairaanhoitopiirien omistama Medbit-yhtiö.

Tämä on tulevaisuutta tai oikeastaan nykypäivää.

Sosiaali- ja terveysjohtaja Antti Parpo

– Idea lähti omasta kynästäni muutama vuosi sitten. Tällaisille palveluille on kysyntää, ja toisaalta on yritettävä kehittää taloudellisia ratkaisuja terveyspalvelujen järjestämiseen, sosiaali- ja terveysjohtaja Parpo sanoo.

Videovälitteisiä terveyspalveluja on Parpon mukaan tarjonnut tähän saakka yliopisto-opiskelijoiden terveydenhoidon järjestäjä YTHS. Kunnista hän ei tiedä vastaavia esimerkkejä.

– Toivotaan, että tämä leviää valtakuntaan isomminkin. Jonkun on avattava tie. Uskon, että palvelu laajenee, ja teemme sen eteen työtä, Parpo sanoo.