1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Vaalimaalla napattiin varastettu arvoauto

Noin 85 000 euron arvoinen auto oli varastettu viime vuonna Ruotsissa. Autoa säilytettiin Haminan seudulla ennen rajan ylitysyritystä.

Kotimaan uutiset

Vaalimaan rajanylityspaikalla jäi heinäkuussa kiinni mieskaksikko, joka yritti viedä Venäjälle varastettua arvoautoa. Auto oli varastettu viime vuonna Nyköpingissä Ruotsissa. Auton arvoksi on arvioitu noin 85 000 euroa. Monivaiheisen hakumatkan päätteeksi miehet vangittiin.

Miehet olivat matkustaneet kesäkuun lopulla Venäjältä Viron kautta Ruotsiin, josta arvoauto oli varastettu. Tämän jälkeen miehet ajoivat auton Tornion kautta Suomeen, mutta eivät kuitenkaan vieneet kulkuneuvoa rajan yli Venäjälle, vaan jättivät sen Haminan seudulle odottamaan. Esitutkinnassa he ovat kiistäneet syyllisyytensä.

Kaakkois-Suomen rajavartiosto on saanut valmiiksi esitutkinnan törkeästä kätkemisrikoksesta. Miehet ovat olleet vangittuina esitutkinnan ajan ja rikosasia siirretään syyteharkintaan Salpausselän syyttäjänvirastolle.

Tämän vuoden aikana Kaakkois-Suomen rajavartiosto on saanut kaakkoisrajalla kiinni 18 tapausta, joissa on yritetty viedä rajan yli varastettua autoa.

Lue seuraavaksi