Kokoomus esittää Helsingin apulaiskaupunginjohtajan viransijaiseksi Pia Sutista

Helsingin Kokoomuksen valtuustoryhmällä on uusi ehdokas sosiaali- ja terveystoimesta vastaavan apulaiskaupunginjohtajan viransijaiseksi. Paikan täyttämisestä on ollut eripuraa.

Kotimaa

Helsingin Kokoomuksen valtuustoryhmä kertoi keskiviikkona esittävänsä Helsingin sosiaali- ja terveystoimesta vastaavan apulaiskaupunginjohtajan viransijaiseksi Pia Sutista (kok.).

Sutinen toimii tällä hetkellä Helsingin sosiaali- ja terveysviraston perhe- ja sosiaalipalveluiden osastopäällikkönä.

– Pia Sutinen tuntee Helsingin sosiaali- ja terveystoimen sekä sen päätöksentekoprosessin niin virkamiesjohtajana kuin luottamushenkilön näkökulmasta, sanoo kaupunginhallituksen puheenjohtaja Tatu Rauhamäki (kok.).

Helsingissä sosiaali- ja terveystoimen apulaiskaupunginjohtajan paikka on poliittisten ryhmien sopimuksella jyvitetty kokoomukselle.

Paikan täyttämisestä on ollut eripuraa

Apulaiskaupunginjohtajan viransijaisuus vapautui, kun Laura Räty (kok.) siirtyi kesäkuussa sosiaali- ja terveysministeriksi. Viransijaisuus kestää vaalikauden loppuun saakka eli ensi kevääseen.

Viransijaiseksi valittiin ensin ensimmäisen kauden kansanedustaja Lasse Männistö (kok.). Kun Männistön eropyyntö eduskunnasta nostatti kohun, hän ilmoitti ettei ole käytettävissä tehtävään.

Sosiaali- ja terveyslautakunnan puheenjohtaja Maija Anttilan (sd.) mukaan apulaiskaupunginjohtajan paikkaa ei tarvitsisi välttämättä täyttää pätkäkaudeksi.