Marjamehujen vaikutuksia verensokeriin tutkitaan

Aiemmissa tutkimuksissa on nähty, että marjojen kanssa nautittu sokeri nostaa verensokeria tasaisemmin kuin vaikkapa sokerivesi. Tutkimuksessa halutaan selvittää, päteekö tämä myös marjamehuihin.

tiede
Mustaherukkaterttu
Mustaherukat alkavat kypsyä.Minna Rosvall / Yle

Itä-Suomen yliopistossa tutkitaan marjamehujen vaikutuksia verensokeriin.

Aiemmissa tutkimuksissa on nähty, että marjojen kanssa nautittu sokeri nostaa verensokeria tasaisemmin kuin vaikkapa sokerivesi. Pian Kuopiossa alkavassa tutkimuksessa halutaan selvittää, päteekö tämä myös marjamehuihin.

Tutkimusta tehdään, koska marjojen tiedetään olevan terveellisiä, mutta marjatuotteissa pitää usein olla sokeria, jotta ihmiset pitävät niistä.

Tutkijat ovat saaneet jo hyvin koehenkilöitä ja nyt selvitetään, sopivatko he tutkimukseen. Tutkimus käynnistyy ensi kuussa ja se kestää kuukauden.