1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Kajaanin ja Lapin amk:t kaivosalan yhteistyöhön chileläisen yliopiston kanssa

Chile on maailman suurin kuparintuottaja, ja yhteistyö kattaa etenkin kaivosalan osaamisen, tietoja ja taitoja sekä tutkimusta ja tuotekehitystä. Suomessa havitellaan yhteistyön kautta myös kansainvälistä hankerahoitusta.

Kotimaan uutiset
Sivukaappaus Kajaanin ammattikorkekoulun sivulta.
kamk.fi

Uusi yhteistyösopimus (siirryt toiseen palveluun) allekirjoitettiin tiistaina Santiago De Chilessä, missä Kajaanin ammattikorkekoulun rehtori Turo Kilpeläinen on mukana työ- ja elinkeinoministeri Jan Vapaavuoren vienninedistämisdelegaatiossa.

Yhteistyösopimus on solmittu chileläisen Santa Marian teknillisen yliopiston kanssa, jonka pääkampus sijaitsee Valparaisossa.

Allekirjoittamistilaisuudessa kiiteltiin yhteistyön avaavan korkeakoulutasoisen kaivosyhteistyön maiden välille. Chilen osaaminen kaivannaisalalla ja suomalainen koulutusosaaminen nivoutuvat paitsi opiskelija- ja henkilöstövaihdossa, myös Santa Marian yliopiston opettajien koulutuksessa.

Kajaanin ja Lapin ammattikorkeakoulujen lisäksi yhteistyö ulottuu aikuis- ja täydennyskoulutuspalveluita järjestävään AIKOPAan (siirryt toiseen palveluun).

Lue seuraavaksi