Hyppää sisältöön

Someguru Katleena Kortesuo: "Näin brändäät itsesi sosiaalisessa mediassa"

Facebook, Twitter, Instagram, Kik, LinkedIn... Niin monta välinettä, niin vähän aikaa. Mutta samalla niin paljon mahdollisuuksia. Sosiaalinen media on tullut jäädäkseen, vaan miten siellä voi erottua muista? Millä tulla tunnetuksi tai ainakin tiedetyksi?

Katleena Kortesuo
Kuuntele Katleena Kortesuon haastattelu kokonaisuudessaan, toimittajina Riikka Porttila ja Vesa Marttinen. Keskustelun alkuun otettiin vauhtia jututtamalla teinisomejulkkis Benjamin Peltosta. Hänet tapasi Ilona Suuronen.

Kouluttaja ja tietokirjailijaKatleena Kortesuo (siirryt toiseen palveluun)on tunnettu ja räväkkä persoona sosiaalisen median välineissä. Hän kirjoittaa suosittua blogia osoitteessaeioototta.fi (siirryt toiseen palveluun)ja on työskennellyt toistakymmentä vuotta viestintäkouluttajana. Koulutuksien pääpaino on sosiaalisessa mediassa ja asiantuntijoiden brändäämisessä.

Kortesuo vieraili Ylen aikaisen aamun radiolähetyksessä ja antoi yksinkertaiselta kuulostavat pikaneuvot siihen, miten juuri sinusta voi tulla Benjamin Peltosen, Alexander Stubbin tai vaikka Tuomas Enbusken kaltainen somejulkkis.

Oikea ilmaisutapa

Kannattaa miettiä, mikä on itselle luontevin sisällöntuotantotapa. Onko kirjoittaja, kuvaaja, videokuvaaja, piirtäjä vai mitä?

Oma ilmaisukeino tai keinojen kombinaatio kannattaa valita sen mukaan, mikä tuntuu luontevimmalta.

Yksityisyys ja rajanveto

Kannattaa kertoa jotain yksityiselämästään, mutta ei liikaa.

– Itse en puhu perheestä, parisuhteesta enkä terveydestä, mutta puhun mielelläni esimerkiksi harrastuksistani, joita ovat partio, viikinkimiekkailu ja taikuus. Pitää antaa itsestään jotain, eikä olla pelkästään se työminä, sanoo Kortesuo.

Oman persoonan löytäminen ja tunnistaminen

Se että ei halua olla kuin Johanna Tukiainen, Marko Ahtisaari tai Steve Jobs, vaan sellainen kuin itse todella on, eikä kopioi malleja muualta. Siinä se ydin on.

Sosiaalisen median vallasta ja vaikuttavuudesta puhutaan **Yle Radio Suomen Ajantasan Torstaiseurassa **11.9. kello 14.30-15.00.

.
.