Oulun poliisi hukkuu löytöpolkupyöriin - ratkaisua haetaan nettihuutokauppasta

Poliisi on kaupannut kuukauden ajan löytöpyöriä Huuto.net -verkkopalvelun kautta. Myös perinteisiä huutokauppoja järjestetään edelleen. Oulussa varastetaan vuosittain noin 2500 polkupyörää.

verkkohuutokauppa
Tunnusnumerot ja tuntomerkit on hyvä kirjata muistiin tarkasti.
Oulun poliisin kadonneiden pyörien varasto.

Oulun poliisi on perinteisesti kaupannut löytöpolkupyöriä poliisiaseman edustalla kahdesti vuodessa. Löytöpyörien tulva on kuitenkin äitynyt niin vuolaaksi, että niitä alettiin elokuussa laittaa myyntiin Huuto.net:iin. Alustavat kokemukset kokeilusta ovat olleet myönteisiä.

- Kuukaudessa on myyty kolmisenkymmentä pyörää ja myytävien polkupyörien määrää tullaan lisäämään jatkossa, kertoo rikosylikomisario Arto Luoto Oulun poliisista.

Luodon mukaan Oulun poliisille tulee kuutisensataa löytöpyörää vuodessa. Tällä hetkellä varastossa on 150-200 kulkupeliä.

- Tilan ahtaus on ollut meillä jo pitkään iso ongelma ja siihen nettihuutokauppa on tuonut helpotusta. Lisäksi nettihuutokauppa on tätä päivää, sillä kaikki halukkaat eivät välttämättä pääse perinteiseen huutokauppaan paikan päälle.

Mutta entä jos löytää oman varastetun polkupyöränsä nettihuutokaupasta?

- Laki on yksiselitteinen siinä mielessä, että mikäli omistajaa ei ole löytynyt kolmen kuukauden kuluessa, niin omistus siirtyy valtiolle, Luoto muistuttaa.

Kansalaiset voivat seurata myytäviä kohteita ja osallistua kauppaan OULU_POL-profiilin alta. Jatkossa myyntiin voi tulla Arto Luodon mukaan muitakin löytötavaroita.