Pesistä, painia, jääkiekkoa ja jalkapalloa - pohjalaisilla vilkas loppuviikko

Pohjalaiset urheilijat ja urheiluseurat ovat vahvasti edustettuina perjantain, lauantain ja sunnuntain urheilussa. Luvassa on niin pesäpalloa, painia, jääkiekkoa kuin jalkapalloakin.

paini
Pesäpallomailoja Vimpelin Saarikentällä.
Anne Rahjola / Yle

Superpesiksen finaalit jatkuvat viikonloppuna. Miesten mestaruus voi ratketa jo lauantaina Sotkamossa, sillä Sotkamo on voiton päässä mestaruudesta vaisusti esiintynyttä Vimpeliä vastaan. Miesten kolmas finaali Yle Puheessa lauantaina kello 14 alkaen. Jos Vimpeli voittaa ottelun lauantaina, jatkuvat pelit Saarikentällä heti sunnuntaina.

Naisten mestaruus voi olla katkolla aikaisintaan sunnuntaina. Lapua ja Jyväskylä ovat tasatilanteessa 1-1 ennen viikonlopun otteluita, joista lauantain ottelu pelataan Lapualla ja sunnuntain Jyväskylässä.

Kestääkö Rami Hietaniemen käden hauislihas?

Rami Hietaniemi Lontoon olympiakisoissa.
Rami Hietaniemi Lontoon olympiakisoissaEPA

Eteläpohjalaiset painijat aloittavat urakkansa kreikkalais-roomalaiset panin MM-kisoissa Uzbekistanissa. Nurmon Jymyn Rami Hietaniemi painii tänään 85 kiloisten sarjassa. Hietaniemen vasemman käden hauislihas katkesi Valko-Venäjällä käydyssä harjoitusottelussa elokuun alussa. Hauis leikataan MM- kilpailujen jälkeen.

Huomenna molskille astuu Ilmajoen Kisailijoiden Tero Välimäki. Välimäki painii 66 kiloisten sarjassa. Lappajärven Petra Olli paini keskiviikkona naisten 60-kilon sarjassa neljänneksi.

Vaasan Sportin liigakausi jatkuu lähes 40 vuoden tauon jälkeen

Vaasan Sportin pelaajia ja valmentaja Tomek Valtonen vaihtopenkillä harjoitusottelussa.
Vaasan Sportin pelaajia ja valmentaja Tomek Valtonen vaihtopenkillä harjoitusottelussa HIFKiä vastaan.Antti Koivukangas / Yle

Vaasan Sport aloittaa liigakautensa tänään. Sport matkaa ensimmäiseen otteluunsa Jyväkylään, missä vastaan luistelee JYP. Valmennustiimiin kuuluva Ari-Pekka Pajuluoma toteaa JYPin olevan hyvä joukkue, mutta kuitenkin voitettavissa.

Ensimmäinen kotipelinsä Sport pelaa huomenna lauantaina. Kotiavaukseen Sport saa vastaansa TPS:n Turusta. Sportin kotipeleistä etukäteen suosituimmiksi ovat osoittautuneet Kärpät-, HIFK- ja Ässät-ottelut.

Tiukkoja taisteluita pisteistä

Jalkapalloilija ja pallo stadionin nurmella.
Juha Korhonen / Yle

Veikkausliigan viikonlopun otteluissa kohtaavat Seinäjoen jalkapallokerho ja FC-Lahti sekä Vaasan jalkapallokerho ja Pietarsaaren Jaro. Sarjataulukossa toisena oleva SJK saa kotiottelussa vastaansa lauantaina sarjataulukossa kolmantena olevan FC-Lahden. Joukkueiden välinen piste-ero on vain yksi piste.

Vaasan Hietalahdella sunnuntaina kohtaavat VPS ja FF Jaro. Joukkueiden välinen piste-ero sarjataulukossa on vain kaksi pistettä VPS:n hyväksi.

Sarjataulukkoa johtaa tällä hetkellä Helsingin Jalkapallokerho.