1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Tampereen säästösuunnitelmat: Rupriikki kiinni, TR1:stä luovutaan

Suunnitelmissa on mm. sulkea mediamuseo Rupriikki Finlaysonilla ja siirtää sen toiminta pienempiin tiloihin Vapriikkiin. Näsilinnan avaamiseen museokäyttöön ei ole vielä löytynyt rahaa.

kulttuuri
Nainen valitsee numeroa yleisöpuhelimessa Tampereen Rupriikki-museossa
Katri Rauska / Yle

Tampereen kaupunki etsii säästöjä museotoiminnasta. Suunnitelmissa on luopua kokonaan Tampereen Taidemuseon galleriatilasta, TR1:stä ja sulkea mediamuseo Rupriikki Finlaysonilla.

Rupriikin näyttelytoiminta aiotaan sopeuttaa pienempiin tiloihin Vapriikissa. Taidehalli TR1:n näyttelytoiminta saattaa jatkua osin mm. Vapriikin Galleriassa. Vapriikin kenkägallerian näyttelytoiminta on tarkoitus lopettaa.

Sivistys- ja elämänlaatupalvelujen lautakunta käsittelee suunnitelmia kokouksessaan torstaina 18.9.

Näsilinnan suunnitelma on mutkistunut

Sivistys- ja elämänlaatupalvelujen lautakunnan vuosisuunnitelmassa ei myöskään ole varausta Näsilinnan avaamiseksi museokäyttöön.

Tilaajapäällikkö Lauri Savisaaren mukaan tilanne on hankala; uudelle toiminnalle ei ole löytynyt rahaa tilanteessa, jossa samaan aikaan on etsittävä säästöjä jo nykyisestä toiminnasta.

– Jatkamme kuitenkin neuvotteluja asian ratkaisemiseksi kuluvan syksyn aikana. Etsimme vielä muita säästökohteita, jotta tarvittavat 200 000 euroa saadaan kasaan, Savisaari sanoo.

Kaupunginhallituksen talousarviokehyksessä sivistys- ja elämänlaatupalveluihin kohdistettiin miljoonan euron säästövelvoite.

Lue seuraavaksi