1. yle.fi
  2. Uutiset

Mikä näistä on Suomen paras leikkipuisto? Lue perustelut ja äänestä

Yle Uutiset pyysi lukijoilta ehdotuksia Suomen parhaaksi leikkipuistoksi. Kymmenistä ehdotuksista ja sadoista kommenteista kärkeen valikoitui kuusi puistoa eri puolelta Suomea.

Osallistu
Kaksi tyttöä leikkipuiston keinussa.
Riikka Rautiainen/ Yle

Lukijoiden kirjoittamat puistokuvaukset on poimittu Yle Uutisten kyselystä. Lue perustelut ja äänestä suosikkiasi jutun lopussa. Äänestys on päättynyt.

Onkilahdenpuisto, Onkilahdenkatu, Vaasa

Onkilahden leikkipuistossa on huomioitu myös erityislapset, siellä on erilaisia keinuja, hiekkalaatikko ja laiva toteutettu huomioiden esim. pyörätuolissa istuvat lapset. Puistossa on myös tasapainoa kehittäviä välineitä, joista hyötyvät myös vammaiset ja vanhukset. Leikkipuiston välittömässä läheisyydessä on esteetön onkipaika. Leikkipuisto on eri-ikäisten retkeily- ja kohtaamispaikka.

Hyvin hoidettu, siisti ja toimiva leikkipuisto kaikenikäisille temmeltäjille. Lentopallokenttäkin löytyy ja erilaisia palloilulajeja voi harrastaa alueella. Myös vanhukset ja liikuntaesteiset on hyvin huomioitu.

Mäki-Matin perhepuisto, Oikokatu 7, Jyväskylä

Lapsiperheen keidas keskustan laidalla. Kaunis miljöö, upeat vanhat rakennukset ja yhteisöllinen tunnelma.

Tämän parempaa puistoa ei voi olla! Monen monta leikkipaikkaa ja tekemistä kaikenikäisille. Puistossa myös "alatalo", jossa voi käydä leikkimässä ja syömässä sekä jossa järjestetään kerran viikossa muskareita. Unohtamatta tietenkään ihanaa perhekahvilaa perjantaisin. Marketan pullat on parhaita! Lisäksi puistossa "ylätalo", jossa järjestetään perhe- ja lastenkerhoja.

Pelle Hermannin puisto, Kirjurinluodontie, Pori

Upea leikkipuisto, jossa on huomioitu eri-ikäiset ja -tasoiset lapset. Paljon erilaisia välineitä, iso alue kauniin puistoalueen vieressä. Lähistöltä löytyy niin laamat kuin riikinkukotkin. Leikkipuistoon kehitetään jatkuvasti uusia juttuja, kuten tänä kesänä avattu liikennepuisto. Lisäksi kesäisin puistossa kiertää Viksu-varis, kaupunkijuna ja KidsJazzien aikaan järjestetään tapahtumia. Ihan huippu paikka, missä viihtyvät myös vanhemmat!

Iso puisto keskellä kaunista luontoa. Tänne tullaan kaukaa. Jännittävät leikkivälineet ja niitä on paljon. Isoille ja pienille riittää puuhaa moneksi tunniksi ja vessatkin löytyvät läheltä.

Launeen perhepuisto, Kaarikatu 26, Lahti

Hienon ulkoalueen lisäksi kiva sisätilat ja henkilökunta. Ja ulkonakin siistit vessat. Paljon tekemistä kaiken ikäisille.

Laaja-alainen puisto jossa valtavasti erilaisia kiipeilytelineitä, liukumäkiä, linna, keinuja jne. Lisäksi pöytiä, wc, vesipiste ym. Mahtava paikka!

Seikkailupuisto, Kupittaankatu 2, Turku

Ihana ja monipuolinen puisto, jota ei ole vielä päällystetty "kumimatolla", vaan puistossa on nurmikoita, puita, pensaita... "Suihkusieni", kahluuallas ja pieni puro ovat ihania lasten kahlailla ja leikkiä. Puistossa lisäksi pieni kioski, josta saa pikkupurtavaa sekä monipuolista ohjelmaa ja tekemistä kaikenikäisille lapsille. Puiston lähellä myös muut Kupittaanpuiston palvelut: lasten liikennepuisto, maauimala ym.

En usko, että parempaa leikkipuistoa löytyy Suomesta. Erilaisia leikkivälineitä on paljon, kuumana päivänä pääsee kastautumaan "vesiputouksen" alle, Helmi-teltassa näkee mahtavia esityksiä ja talossa on paljon erilaista ohjattua toimintaa. Puistossa voi grillata omia eväitä. Puiston sijainti on loistava.

Taivallahden leikkipuisto, Pohjoinen Hesperiankatu 22, Helsinki

Taiviksessa on hyvä meininki, loistava henkilökunta ja erinomaiset fasiliteetit mitä erilaisimpiin leikkeihin. Ympäristö on kaunis ja monimuotoinen, leikkipuistossa on tilaa telmiä. Taivis on ollut lasten suosiossa jo monen sukupolven ajan. Paikan pitkäaikainen johtaja, Lissu, on alansa legenda.

Taiviksen puisto on iso, suojaisa, monipuolinen sekä isoille että pienille. Erityisen upeat sisätilat! Kahluuallas ja iso nurmi sekä sateen-/auringonsuojaa antavat puut tuovat kivaa vaihtelua leikkeihin. Upeaa, että hiekkalaatikkoalue rajattu pienimmille sopivaksi tilaksi. Soppatarjoilut kesällä toimivat keskustan puistoista parhaiten (pienille pöytään!) upean henkilökunnan avulla. Muskarit, askartelut yms. sisäpuuhat hoidettu hienosti.

Lue seuraavaksi