Tepsin jääkiekkojoukkueelta odotetaan huippukautta – katso video Suikkasen jääharjoituksista

Turun Palloseuran jääkiekkojoukkue on uudistunut rajusti. Joukkueen päävalmentaja Kai Suikkanen on tyytyväinen pelaajahankintoihin, mutta toppuuttelee niitä, jotka odottavat mestaruuskannua Turkuun.

urheilu
Tepsin jääkiekkojoukkue harjoittelee
Tepsin jääkiekkojoukkue harjoitusten tiimellyksessä.Minna Rosvall / Yle
Puolustaja Petteri Nummelin harjoituksissa
Turun Palloseuran jääkiekkojoukkue on uudistunut rajusti. Joukkueen päävalmentaja Kai Suikkanen on tyytyväinen pelaajahankintoihin, mutta toppuuttelee niitä, jotka odottavat mestaruuskannua Turkuun. Joukkue keskittyi vielä viikolla tiukasti harjoitteluun.

Turun Palloseura aloittaa liigakautensa huippuottelulla ennakkosuosikkia Kärppiä vastaan. TPS:n päävalmentaja Kai Suikkanen myöntää, että avausvastus on kova. Hän on tyytyväinen kuitenkin siihen, että turkulaiset saavat aloittaa kauden kotiottelulla ja saavat kovaa tukea runsaslukuiselta yleisöltä.

– Sehän tuntuu ihan mahtavalta, että TPS kiinnostaa. Yli 10 000 ihmistä on jo lippunsa varannut. Onhan se ihan loistava asia. Ikinä kautta historian ei ole ollut avauksessa niin paljon katsojia. Kyllähän se saa joukkueeseen suhinan ja sähinän tuonne koppiin, kertoo Suikkanen.

Askel kerrallaan kohti menestystä

Turun Palloseuraa on povattu etukäteisarvioissa liigan menestyjien joukkoon, mutta Suikkanen ylistää avausvastustajaa, Kärppiä.

– Joukkue on hallitseva mestari. Kun on lehtimiehiä ja muita kuunnellut, niin eihän tässä sarjassa ole muita ehdokkaita mestariksi kuin Oulun Kärpät. Hirvee ryhmähän heillä on kasassa, että varmasti ovat sen ennakkosuosikin asemansa ansainneet.

Maalivahti Teemu Lassila ja maalivahtivalmentaja Fredrik Norrena
Maalivahti Teemu Lassila saa ohjeita maalivahtivalmentaja Fredrik Norrenalta.Minna Rosvall / Yle

Suikkanen mainitsee vahvoiksi vastustajiksi Kärppien ohella Rauman Lukon, Tampereen Tapparan ja Helsingin IFK:n.

– En ihan kärkipaikoista haluaisi puhua missään nimessä vielä. Ainahan se kevät on eri asia, jolloin pelataan mitaleista. Meidän pitää ensin päästä sinne playoffeihin, että pääsee pelaamaan niistä kärkitiloista. Meillä on kilpailukykyinen joukkue, mutta niin on monella muullakin. Ei tämä nyt ihan hetkessä tapahdu. Viimeiseen kolmeen vuoteen ei ole menestytty. Askel kerrallaan aletaan kipuamaan kohti parempia sijoituksia, kertoo Suikkanen.

Puolet puolustajista on sairastuvan puolella

Päävalmentaja Kai Suikkanen on tyytyväinen loppukesän harjoitusjaksoon. Joukkue on nivoutunut yhteen, mutta toisaalta päävalmentajaa harmittaa puolustajien loukkaantumissuma. Markus Seikola, Steven Seigo ja Veli-Matti Vittasmäki ovat sivussa ainakin ensimmäisistä otteluista.

Meillä on kilpailukykyinen joukkue, mutta niin on monella muullakin.

Kai Suikkanen

– Niitähän aina tulee, ei voi mitään. Kun on kolme pakkia pudonnut niin, se on vähän paljon. Jos kuudella pakilla pelaat, viisikymmentä prosenttia on häipynyt. Toisekseen sekin pitää kääntää positiiviseksi asiaksi. Nyt saavat junnut ainakin pelata ja saavat näyttöpaikkoja kovissa peleissä, pohtii Suikkanen.

Suikkanen tiesi, ettei Saku Koivu tule Tepsiin

Kai Suikkanen kertoo, että Saku Koivun päätös jäädä Amerikan mantereelle ei ollut hänelle yllätys. Hän tiesi, ettei Koivu tule pelaamaan Tepsissä.

Puolustaja Petteri Nummelin harjoituksissa
Puolustaja Petteri Nummelin palasi Turkuun ja tuttuun joukkueeseen. Minna Rosvall / Yle

Suikkasen mukaan Saku Koivu päätti jo keväällä, että jää sinne uran jatkumisesta riippumatta.

– Jääkiekko Suomessa ja TPS:ssä ei ole edes vaihtoehto, toteaa Suikkanen.

Nummelin ylistää joukkuehenkeä

Monet katseet kohdistuvat tällä kaudella TPS-ikoni Petteri Nummeliniin, joka palaa joukkueeseen. Kansainvälisten kenttien jälkeen maajoukkuepuolustaja pelasi viime kauden Rauman Lukossa, vaikka monet odottivat häntä Turkuun. Nummelin on tyytyväinen, että pääsee palaamaan tuttuun seuraan.

– Hyvä, positiivinen fiilis on päällä ja alkoi tuntua jäälläkin, että alkaa tosi touhu. Loppuu höpöhöpö-treenit ja aletaan pelaamaan, naureskelee Nummelin.

Meillä on tosi positiivinen fiilis ja on hauska tulla hallille joka päivä.

Petteri Nummelin

TPS ei ole ollut voittamaton harjoitusotteluissa ja kansainvälisissä peleissä. Nummelinin mukaan on hyvä, että pelikuvioissa on yhä hiottavaa.

– Se on toisaalta hyvä asia, että nähdään virheitä, joita voidaan muuttaa ja saadaan se peli paremmaksi.

Nummelin korostaa joukkueen yhteishenkeä. Se voi koitua tärkeäksi tekijäksi menestyksen kannalta.

– Meillä on tosi positiivinen fiilis ja on hauska tulla hallille joka päivä. Se on yksi edellytys, että jaksetaan tehdä töitä, kun tulee pitkät talvet ja syksy alkaa. Meillä on positiiviset lähtökohdat työntekoon, kertoo Nummelin.