Kemin uusi paloasema vihittiin käyttöön

Kemin uusi paloasema vihittiin käyttöön perjantaina. Asema valmistui vajaa vuosi sitten ja pihatyöt saatiin valmiiksi heinäkuussa.

palokunnat
Paloaseman vihkiäiset
Risto Koskinen / Yle

Kemin uusi paloasema valmistui viime vuoden lokakuussa, mutta kokonaisuudessaan asema oli valmis 31. heinäkuuta kun vanha paloasema oli purettu ja tontti viimeistelty.

Paloesimies Markku Paavalniemi ja asemamestari Harri Virtanen ovat tyytyväisiä uuden aseman tiloihin.

– Nyt on viimeisetkin asennukset saatu valmiiksi ja pihavalotkin toimivat. Täällä esimerkiksi paloletkujen huolto on ihan eri tasolla kuin vanhalla asemalla ja nyt kaikki toimii hyvin, Paavalniemi sanoo.

Myös Virtanen kehuu uusia tiloja.

– Olin vanhan aseman tiloissa vuodesta 1982 lähtien joten paljon on muistoja ja hauskoja hetkiä vietetty niissä tiloissa, mutta uusi asema on kaikin tavoin toimivampi, kertoo Virtanen.

Useita vuosia parakeissa

Paloesimies Markku Paavalniemi ja asemamestari Harri Virtanen ovat tyytyväisiä uuden aseman tiloihin.
Asemamestari Harri Virtanen ja Paloesimies Markku Paavalniemi ovat tyytyväisiä uuteen paloasemaan.Risto Koskinen / Yle

Ennen uuden aseman valmistumista palomiehet joutuivat työskentelemään useita vuosia kosteusvaurioisissa tiloissa ja parakeissa.

– Noin viisi vuotta olimme parakeissa, kaksikko muistelee.

Uuden paloaseman vihkiäisiä vietettiin Kemissä perjantaina. Paikalla oli myös kansliapäällikkö Päivi Nerg, joka piti tilaisuudessa vihkipuheen.

Uuden aseman rakennus- ja purkutyöt maksoivat 4,6 miljoonaa euroa. Hankkeeseen sisältyy vielä öljyntorjuntavaraston rakentaminen Ajoksen satamaan. Sen kustannusarvio on 200 000 euroa.