Sama veneilijä kahdesti pulassa samalla viikolla – syynä humala

Merivartiosto muistuttaa, että veneilijöiden tulee itse huolehtia siitä, että tietävät oman sijaintinsa eivätkä veneile humalassa.

Kotimaa

Meripelastuskeskus tiedotti torstaina, että se oli pelastanut saman veneilijän toistamiseen tämän viikon aikana. Molemmissa tapauksissa veneilijää epäillään vesiliikennejuopumuksesta.

Turun meripelastuskeskus pelasti torstaina eksyksissä olleen veneilijän väyläalueelta Kihdillä. Veneilijän puhelimesta oli akku loppumassa, ja veneen polttoaine oli vähissä.

Sama veneilijä oli pulassa myös maanantai-iltana. Tuolloin Turun meripelastuskeskus sai ilmoituksen karilleajaneesta moottiveneestä jossakin Kökarin ja Hammarlandin välisellä alueella.

Linnuntietä mitattuna Kökarin ja Hammarlandin välillä on noin 75 kilometriä. Veneilijä ei ollut pystynyt kertomaan tarkkaa sijaintiaan, ja tuolloinkin hänen puhelimestaan oli akku loppumassa.

Meripelastuskeskus puhelinpaikansi veneilijän, joka oli ajanut veneellään noin 25 kilometriä Hammarlandista ohi luoteeseen. Veneilijä oli löydettäessä hyvässä kunnossa.

Merivartiosto muistuttaa veneilijöitä raittiista liikkumisesta. Merivartioston mukaan jokaisen veneilijän tulee tietää oma sijaintinsa ja osata navigoida määränpäähänsä.