Australia nosti terrorismia koskevan valmiustilan korkeaksi

Australia nosti valmiustilan toiseksi korkeimmalle tasolle ensimmäistä kertaa yli kymmeneen vuoteen.

Australian poliisi pidätti kaksi epäiltyä islamilaisen keskuksen ratsian jälkeen Brisbanessa, Australiassa keskiviikkona. Kuva: Australian federal police / AFP / Lehtikuva

Australia hallitus on nostanut terrorismia koskevan valmiustilan toiseksi korkeimmalle tasolle. Maan hallitus on huolissaan Irakista ja Syyriasta palaavista taistelijoita. Kyseessä on ensimmäinen kerta yli kymmeneen vuoteen, kun maan valmiustila nousee korkeaksi.

– On ihmisiä, joilla on aikomus ja kyky tehdä iskuja täällä Australiassa, maan pääministeri Tony Abbott sanoi tiedotustilaisuudessa.

Viranomaisten mukaan ääri-islamilaisten järjestöjen kanssa toimivien australialaisten määrä on kasvanut. Hallitus arvioi, että jopa 60 australialaista taistelee ääri-islamilaisen Isis-järjestön riveissä. Noin sadan arvellaan avustavan järjestöä Australiasta käsin.

Australian poliisi teki keskiviikkona ratsian islamilaiseen keskukseen Brisbanessa. Kaksi henkilöä pidätettiin epäiltynä taistelijoiden värväämisestä ja lähettämisestä Syyriaan.

Korotettu valmiustila tarkoittaa, että terrori-isku on todennäköinen.