Suljetut ovet aukeavat – katso video päärautatieaseman kellotornista

OpenHouseHelsinki -kaupunkitapahtuma avaa jälleen suljettuja ovia yleisölle. Tutustumiskierrokset ovat kaupunkilaisille ilmaisia. Katso miltä näyttää Helsingin päärautatieaseman kellotornissa.

Kotimaa
Helsingin rautatieaseman kellotorni.
Open House Helsinki -tapahtuma avaa ovet muun muassa Yhdysvaltojen suurlähetystöön, valtioneuvoston linnaan ja Rautatieaseman kellotorniin. Yle Uutiset kävi tutustumassa aseman torniin VR:n arkkitehdin Pirjo Huvilan kanssa.

Helsinkiläiset pääsevät tänä viikonloppuna tutustumaan erikoisiin paikkoihin, joihin kaupunkilaisilla ei yleensä ole sisäänpääsyä. Tutustumiskierrokset ovat kaupunkilaisille ilmaisia. Open House Helsinki -tapahtuma avaa ovet muun muassa Yhdysvaltojen suurlähetystöön, valtioneuvoston linnaan ja Rautatieaseman kellotorniin.

Joillekin kierroksille on turvallisuussyistä rajoitettu osallistujamääriä. Näille kierroksille otetaan osallistujat jonotusjärjestyksessä kierroksen alkamispaikalta tai ne on jo arvottu.

Rautatieaseman kellotorniin pääsee 20 onnekasta.

– Tämä on suljettu normaalisti yleisöltä, koska täällä on hyvin ahtaat tilat. 20 ihmisistä on jo paljon näihin tiloihin, kertoo VR:n arkkitehti Pirjo Huvila.

Yli satavuotias kellotorni on arkkitehti Eliel Saarisen kädenjälkeä. Valmistuessaan torni oli Helsingin korkein ja sitä käytettiin vuosina 1912–1919 näköalatornina.

– Alhaalta myytiin silloin lippuja ja ihmiset pääsivät ihailemaan Helsinkiä korkeuksista kaikkiin ilmansuuntiin, Huvila lopettaa.