Miksi musliminuori radikalisoituu?

Viime aikoina on paljon puhuttu siitä, että ISIS värvää taisteilijoita joukkoihinsa myös Suomesta. Maahanmuuttaja-aktiivi Nur Mohamed herätti viime viikonloppuna huomiota blogikirjoituksellaan, jossa hän peräänkuulutti myös viranomaisten aktiivisempaa puuttumista asiaan. Toimittaja Wali Hashi puolestaan vaatii vastuuta muslimiyhteisöltä.

Kotimaa
Palestiinalaismies lukee Koraania muslimien paastokuukauden eli Ramadanin aikana moskeijassa.
Palestiinalaismies luki Koraania muslimien paastokuukauden eli Ramadanin aikana moskeijassa Gazan kaupungissa 21. heinäkuuta.Mahmud Hams / AFP / Lehtikuva

- Ei voi olla niin, että musliminuoria värvätään jatkuvasti sotimaan maailmalle, mutta muslimiyhteisö itse ei tiedä asiasta mitään, kirjoittaa toimittaja Wali Hashi näkökulmassaan.

Viime aikoina on paljon puhuttu siitä, että ISIS värvää musliminuoria joukkoihinsa myös Suomesta. Espoolainen maahanmuuttaja-aktiivi Nur Mohamed herätti viime viikonloppuna huomiota blogikirjoituksellaan (siirryt toiseen palveluun), jossa hän peräänkuulutti myös viranomaisten aktiivisempaa puuttumista asiaan.

Miten musmilinuorten radikalisoitumista voitaisiin parhaiten Suomessa estää?

Kenen vastuulla radikalisoitumisen estäminen on - yhteisön vai viranomaisten?

Musliminuorten syrjäytymistä on pidetty yhtenä syynä radikalisoitumiseen. Onko Suomi rasistinen ja suvaitsematon yhteiskunta muslimeja kohtaan?

A-studio jatkaa aiheesta TV1:llä tänään perjantaina 12.9. klo 21. Studiossa vieraina ovat Wali Hashi, Helsingin varavaltuutettu Abdirahim "Husu" Hussein ja Nuoret Muslimit ry:n puheenjohtaja Hunderra Assefa. Lähetyksen juontaa Jaakko Loikkanen.