Perussuomalaiset avasivat sarjatulen

Perussuomalaisten eduskuntavaalikampanja käy jo täydellä tohinalla, vaikkeivät puolueaktiivit pyöri vielä toreilla ilmapalloja jakelemassa. Puolueen offensiivi on kuitenkin alkanut jo monella rintamalla ja etulinjaan on ajettu paljon raskasta ja nykyaikaista kalustoa. Tulenjohtaja Matti Putkonen on suunnannut vaaliaseet iskemään harkiten yksilöityihin kohteisiin tarkan suunnitelman mukaisesti, kirjoittaa Timo Seppänen.

Näkökulmat
Timo Seppänen Näkökulma-kuva piirros
Stina Tuominen / Yle

Eilen perussuomalaiset laukaisi täsmäviestin keskustan kannatuksen ytimeen, maaseudun haja-asutusalueiden vähäväkisille. Ammuksen räjähde (jätevesiasetus eli paskalaki) on todettu tehokkaaksi jo yksissä vaaleissa. Perussuomalaiset ottivat sen käyttöön uudelleen hieman rikastetussa muodossa.

Sanoma oli selvä: köyhää maalaista on petetty, häntä on kupattu raskaasti ja päälle päätteeksi häntä on uhkailtu raastuvalla. Perussuomalaiset nimesivät näytelmän konnat empimättä. Leiman saivat Keskusta, ympäristöministeriö, Suomen ympäristökeskus ja jätevedenpuhdistamoita valmistavat yritykset.

Luotiin aikamoinen rahastusmekanismi ja siinä oli mukana muun muassa Kepun Sipilän omistama Green Rock Oy.

Matti Putkonen

Yhden yhtiön nimen perussuomalaisten puoluetoimiston työmyyrä, Matti Putkonen livautti paskalaki-infossa kuin ohimennen:

-…luotiin aikamoinen rahastusmekanismi ja siinä oli mukana muun muassa Kepun Sipilän omistama Green Rock Oy, hän totesi.

*”Operaatio paskalain” lanseeraus *tapahtui väellä ja voimalla: Putkosen lisäksi infossa esiintyivät puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo, kansanedustaja Teuvo Hakkarainen ja jätevesialan yrittäjä Esa Mäkinen. Tilaisuus jaettiin nettiin suorana. Videotallenne tilaisuudesta löytyy täältä (siirryt toiseen palveluun).

Teuvo Hakkaraisen tehtävänä oli viedä paskalaki eduskunnan käsittelyyn. Puolue vaatii ykskantaan: Paskalaki on pysäytettävä.

Tiistaina median edessä paistattelivatpuolestaan kansanedustajat Maria Lohela ja Juho Eerola. Heidän viestinsä oli tarkoitettu eritoten niiden ihmisten korviin, joiden mielestä Suomi syytää liikaa rahaa kehitysapuun.

Perussuomalaisten puoluekone syytänee tästä eteenpäin sarjatulta kuin Stalinin urut.

Timo Seppänen

Lohela ja Eerola julkistivat (siirryt toiseen palveluun) aloitteen kehitysavun rahoituksen siirtämisestä kansalaisten vapaaehtoisuuden varaan.

Tämän viikon operaatiot antavat esimakua siitä mitä tuleman pitää. Perussuomalaisten puoluekone syytänee tästä eteenpäin sarjatulta kuin Stalinin urut.

Näyttää siltä, ettei puolue tyydy pelkästään räksyttämään hallituksen ja vanhojen puolueiden toimeenpanemista ”vääryyksistä”. Kritiikin lisäksi perussuomalaiset koettaa esitellä omia ongelmanratkaisumallejaan ja ”jälleenrakennussuunnitelmiaan”.

Puolue näyttää myös pitävän huolen siitä, ettei perussuomalaisten menestys lepää ensi kevään vaaleissa enää yksinomaan puheenjohtaja Timo Soinin karisman varassa.

*Vaalityöhön on valjastettu suunnitelmallisesti *kaikki puolueen vahvimmat ja nimekkäimmät voimat.

On ilmeistä, että perussuomalaiset lanseeraavat pikku uutispommeja ja tunteisiin vetoavia aloitteita yhtenään ennen vaaleja. Todennäköisesti operaatiot liittyvät sellaisiin äänestäjäryhmiin, joissa on paljon perussuomalaisten potentiaalisia kannattajia. Puolue keskittynee asioihin, jotka koskevat kansalaisten kukkaroa, hoivaa, lähipalveluita, turvallisuutta ja yhteiskuntamoraalia.

Voisin hyvin kuvitella, että perussuomalaiset pitäisivät meteliä vaikkapa synnytyssairaaloiden määrän karsimisesta, omaishoitajien tukien pienuudesta, eläkeläisten etujen heikennyksistä, maahanmuuton kustannuksista, homekouluista, seksuaalirikollisten tuomioiden lievyydestä, tasa-arvoisesta avioliittolaista, poliisin palveluverkon heikkouksista, varuskuntien lakkautuksista, pienyrittäjiä rassaavasta byrokratiasta, nuorison syrjäytymisestä, kovasta energiaverotuksesta ja niin edespäin.

On kiinnostavaa nähdä, kuinka usein perussuomalaisten viestejä sävyttää sellainen ”rosvot kiinni -henki”, mistä Perussuomalaisten eilinen paskalakioperaatio antoi osviittaa.

Näihin päiviin asti Suomalaiset populistiset puolueet ovat rakentaneet hyökkäysstrategiansa virressä 440 hahmotetun mustavalkoisen kaavan mukaan.

Timo Seppänen

Tuota populistiseen kiihotukseen perinteistä henkeäkuvastaa hyvin (siirryt toiseen palveluun)virsi numero 440 (vanhassa virsikirjassa). Siinä sanotaan: ”Nyt viekas vilppi täälläon noussut kunniaan, on valhe vallan päällä ja vääryys voimissaan.”

Näihin päiviin asti suomalaiset populistiset puolueet ovat rakentaneet hyökkäysstrategiansa virressä 440 hahmotetun mustavalkoisen kaavan mukaan.

Sen mukaan ihmiset jakautuvat selkeästi hyviin ja pahoihin. Vääryys on vallassa ja sortaa kurjia vanhurskaita. Viattomat vanhurskaat ovat puhtaita, synnittömiä. Kaikki paha on heidän piirinsä ulkopuolella. ”Hyvät” luottavat siihen, että Herra kostaa lopulta vääryydentekijöille, rankaisee heitä ja päästää vanhurskaat vaivasta.

Perussuomalaisten kannattaa harkita tarkkaan, missä määrin heidän poliittiset hyökkäyksensä rakentuvat virren 440 opille. Vastustajan rankka syyllistäminen ja oman sädekehän häpeämätön kiillottelu on poliittisena aseena kaksiteräinen miekka. Osaa kuulijoista se kiihottaa, osassa se herättää voimakasta vastenmielisyyttä. Jos vastustajaan lyö häpeätahran liian heppoisin perustein, vastustajasta tulee marttyyri ja hyökkääjä leimautuu itse vilpilliseksi ja ulkokultaiseksi.

Kaikki viittaa siihen, että perussuomalaiset ovat miettineet jo tätäkin. Puolue näyttää lähtevän vaalitaisteluun monipuolisella asearsenaalilla. Jos perussuomalaiset pystyy valmistelemaan rynnäkkönsä vastedeskin yhtä perinpohjaisesti ja huolellisesti kuin tämän viikon kahdessa tempauksessaan, köyhän kansan äänistä kilpailevien puolueiden on syytä olla huolissaan.