Hyppää sisältöön

Rangaistustullit kiusaavat puimurivalmistaja Sampo-Rosenlewia

Porilainen puimureita ja metsäkoneita valmistava Sampo-Rosenlew vie tuotteitaan muun muassa Euraasiaan ja Ukrainaan. Pakotteita voimakkaammin rangaistustullit hankaloittavat kaupankäyntiä venäjänkielisellä alueella.

Ukrainan kriisin aiheuttamat talouspakotteet puolin ja toisin hankaloittavat kaupankäyntiä. Vienti takkuaa useilla kaupan aloilla. Viimeisten pakotteiden arvioitiin vaikuttavan konepajateollisuuteen.

Porilaisen leikkuupuimureita ja metsäkoneita valmistavan Sampo-Rosenlew Oy:n toimitusjohtajan Jali Prihtin mukaan pakotteet eivät sinällään tuo heille hankaluuksia.

– Meillä on ollut jo pidempään hankaluuksia tehdä kauppaa Venäjälle ja Euraasian unionin alueelle johtuen rangaistustulleista meidän alan yrityksille. Olemme jo jonkin aika sitten lähteneet hakemaan uusia markkinoita maista, joissa rangaistustulleja ei ole, Jali Prihti sanoo.

Meillä on ollut jo pidempään hankaluuksia tehdä kauppaa Venäjälle ja Euraasian unionin alueelle.

Sampo-Rosenlewin toimitusjohtaja Jali Prihti

Suomalaisuus valttikortti kaupanteossa

Sampo-Rosenlewin toimitusjohtaja toteaa, että suomalaisuutta voi käyttää hyväksi kaupanteossa Euraasian maihin, sillä Suomea arvostetaan. Kaupantekotilanteissa välejä hierotaan esittelemällä suomalaista kulttuuria.

– Se on meidän kulmakivi kaupanteossa, että koitetaan saada heidät tänne Poriin vierailemaan ja näyttämään, miten meidän mielestä tehdään maailman parhaita leikkuupuimureita, Jali Prihti toteaa.

Suomella on ulkomaisten kauppakumppaineiden keskuudessa poikkeuksetta erittäin hyvä maine.

– Haluamme tuoda suomalaisuutta esille. Ei me ihan saunomaan lähdetä, mutta perinteisiä suomalaisia tapoja opetamme ja tarjoamme perinneruokaa. Isäni soittelee heille välillä urkuja ja haitaria, Prihti naureskelee.

.
.